מאפינס אגסים ואגוזי לוז: מתכון מנצח

מאפינס אגסים ואגוזי לוז
1 רעבים דירגו את המתכון

רכיבים להכנת מאפינס אגסים ואגוזי לוז

  • 2 אגסים בינוניים
  • 6 כפות חמאה מומסת
  • 2/3 כוס סוכר חום
  • כוס חלב תנובה (או כל חלב אחר, אני לא שופט)
  • 2 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס שיבולת שועל
  • כוס וחצי קמח לבן
  • 3/4 כפית סודה לשתייה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 3/4 כפית מלח
  • כוס אגוזי לוז קצוצים
  • חצי כוס שוקולד מריר קצוץ (לא חובה, אבל למה לא?)

איך להכין מאפינס אגסים ואגוזי לוז?

  1. קודם כל, תחממו את התנור ל-200 מעלות. כן, זה חם. לא, אל תכניסו את היד לבדוק.
  2. קלפו את האגסים (או לא, אם אתם עצלנים כמוני), חתכו אותם לחצי והוציאו את הליבה. עכשיו גררו אותם בפומפייה הגסה. אמורים להיות לכם בערך כוס של אגס מגורר.
  3. בקערה גדולה, ערבבו את האגס המגורר עם החמאה המומסת, הסוכר, החלב, הביצים והווניל. זה נראה קצת מוזר עכשיו, אבל סמכו עליי.
  4. בקערה אחרת (כן, עוד כלי לשטוף, מצטער), ערבבו את כל החומרים היבשים: שיבולת שועל, קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, קינמון, אגוז מוסקט ומלח. הוסיפו גם את רוב אגוזי הלוז והשוקולד, אם החלטתם להיות מגניבים ולהוסיף.
  5. עכשיו, בעדינות, קפלו את התערובת היבשה לתוך התערובת הרטובה. אל תערבבו יותר מדי, אלא אם כן אתם רוצים מאפינס בטעם גומי.
  6. מלאו תבניות מאפינס כמעט עד הסוף. פזרו מעל את שארית אגוזי הלוז.
  7. הכניסו לתנור ומיד הורידו את הטמפרטורה ל-190 מעלות. אפו במשך 20-25 דקות, או עד שקיסם שמכניסים למרכז יוצא נקי.
  8. תנו למאפינס להתקרר בתבנית כ-10 דקות. אם תצליחו להתאפק ולא לאכול אותם מיד, כל הכבוד לכם.

שיפורים ותוספות

אוקיי, עכשיו שיש לנו את הבסיס, בואו נשתולל קצת:

  1. רוצים להרגיש בריאים? זרקו פנימה חופן צימוקים או חמוציות מיובשות. זה גם טעים וגם נותן לכם תירוץ לאכול עוד אחד. הרי זה בריא, לא?
  2. אם אתם מרגישים אקזוטיים, נסו להוסיף קליפת לימון מגוררת. זה נותן טוויסט רענן שממש משדרג את המאפינס.
  3. ולמי שאוהב קצת יותר פאנץ', אפשר להוסיף כפית ג'ינג'ר טחון לתערובת היבשה. זה יעיר אתכם בבוקר יותר טוב מכל קפה.

תחליפי חומרים אפשריים

אז אתם אלרגיים לאגוזים? שונאים אגסים? לא נורא, יש לנו פתרונות:

  1. במקום אגסים, אפשר להשתמש בתפוחים. או אפילו בבננות בשלות מעוכות. זה יהיה טעים, אבל אז נצטרך לשנות את שם המתכון. מה דעתכם על "מאפינס בננה ושוקולד שהיו אמורים להיות עם אגסים"?
  2. לא אוהבים אגוזי לוז? אפשר להחליף בשקדים קצוצים או אגוזי מלך. או פשוט לוותר עליהם לגמרי ולהכפיל את כמות השוקולד. אני מבטיח שלא אספר לאף אחד.
  3. רוצים גרסה טבעונית? החליפו את החמאה בשמן קוקוס, את החלב בחלב שקדים או סויה, ואת הביצים בתחליף ביצה צמחי. זה יהיה קצת שונה, אבל עדיין טעים. ואם מישהו ישאל, פשוט תגידו שזו הגרסה ה"בריאה" שלכם.

זכרו, המטבח הוא מקום לניסויים. אל תפחדו להשתולל ולנסות דברים חדשים. ובמקרה הגרוע? תמיד אפשר להאשים את הילדים שזה היה הרעיון שלהם.

טיפים ועצות

  1. אל תפחדו מהבלילה הסמיכה. זה בסדר, זה מה שנותן למאפינס את המרקם העסיסי שלהם. אם הבלילה שלכם נראית כמו בטון – אז כן, יש בעיה.
  2. אל תערבבו יותר מדי! ברגע שאתם לא רואים יותר קמח, עצרו. כן, גם אם נשארו כמה גושים קטנים. מאפינס אוהבים קצת "גושיות", זה מה שהופך אותם למאפינס ולא לעוגות קטנות.
  3. אם אתם רוצים מאפינס עם "כיפה" יפה, התחילו לאפות בחום גבוה (200 מעלות) ל-5 דקות, ואז הורידו ל-180 מעלות. זה יגרום למאפינס "לקפוץ" ולהתרומם.
  4. רוצים מאפינס רכים במיוחד? החליפו רבע מכמות החמאה בשמן צמחי. אבל אל תגלו לאף אחד שאמרתי לכם, זה הסוד שלי.
  5. אם נשארו לכם מאפינס (מה, באמת?), אל תשמרו אותם בכלי אטום. זה יגרום להם להתרכך יותר מדי. במקום זה, עטפו אותם בנייר אפייה ושמרו בשקית נייר. ככה הם ישמרו על הפריכות שלהם.
  6. ואם אתם כמוני ושכחתם להוציא את החמאה מהמקרר? אל דאגה! חתכו אותה לקוביות קטנות ותנו לה 15 דקות על השיש. או פשוט תשימו אותה במיקרוגל ל-10 שניות. רק תזהרו לא להמיס אותה לגמרי, אלא אם כן אתם רוצים מאפינס שטוחים.
  7. ולבסוף, אל תשכחו את הכלל החשוב ביותר – טעימות איכות הן חובה! כן, גם אם זה אומר שתצטרכו לאכול מאפין שלם "בשביל לבדוק". זו עבודה קשה, אבל מישהו חייב לעשות אותה.
תשמעו, יש לי וידוי קטן להתוודות בפניכם - אני מכור למאפינס. כן כן, אתם קוראים נכון. זה התחיל מזה שהייתי ילד קטן וסקרן, תמיד מסתובב במטבח של סבתא רבקה ומנסה לגנוב ביסים מהמאפים המתוקים שלה. היא הייתה מסתכלת עליי בחיוך ערמומי ואומרת "נו נו, אל תיגע! זה בשביל שבת". אבל תכלס, היא תמיד "שכחה" כמה מאפינס על הדלפק, בדיוק בגובה שלי.עם השנים, הפכתי להיות השף החובב של המשפחה. וכשהילדים שלי נולדו, החלטתי שאני חייב להמשיך את המסורת של סבתא רבקה. אבל הפעם, עם טוויסט קטן משלי.יום אחד, כשהבן שלי חזר מבית הספר עם פרצוף של "אבא, אני גווע ברעב", החלטתי להפתיע אותו עם מאפינס חדשים - מאפינס אגסים ואגוזי לוז. למה דווקא אגסים ואגוזי לוז? כי זה מה שהיה במקרר, אחי. אל תשפטו אותי. אז הנה אני, עומד במטבח, מנסה להבין איך בדיוק מכינים את הדבר הזה. פתאום אני שומע צעקה מהסלון - "אבא! מה אתה עושה שם? זה מסריח!". הסתבר שבטעות שרפתי את האגוזים בתנור. אה, כן, שכחתי להגיד לכם - אני לא בדיוק השף המושלם שחשבתם שאני.אבל אתם יודעים מה? דווקא הטעות הזאת הפכה את המאפינס למשהו מיוחד. הטעם המעושן של האגוזים השרופים (טוב, קלויים יותר מדי) השתלב מושלם עם המתיקות של האגסים. הילדים? הם פשוט טרפו את זה. ומאז, כל פעם שאני מכין את המאפינס האלה, אני בכוונה קולה את האגוזים קצת יותר מדי. זה הפך להיות הטעם המיוחד שלנו, הסוד המשפחתי הקטן.אז הנה אני חושף בפניכם את הסוד הכמוס הזה. אבל אל תדאגו, אתם לא חייבים לשרוף את האגוזים כמוני. אלא אם כן אתם רוצים להרגיש כמו שף מעולה שהמציא משהו חדש במקרה. מה אתם אומרים, מוכנים לנסות?
הכנתם ואהבתם? רוצים לשאול שאלה? שתפו אותנו בתגובות!
הרשמו עכשיו
תודיעו לי על
0 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר הכי הרבה הצביעו
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות

הרשמו לניוזלטר שלנו

קבלו מתכונים מיוחדים, טיפים וסודות שלא שמעתם באף מקום!

מתכונים דומים:

0
נשמח לשמוע מה אתם חושבים, תרגישו חופשי!x