סלט אבטיח וגבינת פטה: מתכון מרענן וקל להכנה

סלט אבטיח, ירקות וגבינת פטה
1 רעבים דירגו את המתכון

רכיבים להכנת סלט אבטיח, ירקות וגבינת פטה

  • 1 ק"ג עגבניות שרי או עגבניות רגילות, חתוכות לקוביות
  • 1.5 כוסות אבטיח מגורען וחתוך לקוביות
  • 1 פלפל ירוק גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 מלפפון אנגלי, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס צנוניות פרוסות דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 300 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1/4 כוס עלי נענע טריים, קצוצים דק
  • 1/2 כוס יוגורט יווני
  • 1 כפית אורגנו יבש

איך להכין סלט אבטיח, ירקות וגבינת פטה?

  1. בקערה גדולה, ערבבו את העגבניות, האבטיח, הפלפל הירוק, המלפפון והצנוניות עם 2 כפות שמן זית.
  2. הוסיפו חצי מכמות הפטה, הבצל הירוק והנענע. ערבבו בעדינות.
  3. במעבד מזון, ערבבו את שארית הפטה, הבצל הירוק והנענע עם כף שמן זית, היוגורט היווני והאורגנו. עבדו רק עד שהכל מעורבב (אל תעבדו יותר מדי כדי שהרוטב לא יהיה דליל מדי).
  4. תבלו את הרוטב במלח ופלפל לפי הטעם.
  5. צקו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות.
  6. הגישו מיד או קררו במקרר לכמה שעות לפני ההגשה.

שיפורים ותוספות

  1. רוצים להוסיף קראנץ'? זרקו פנימה חופן שקדים קלויים או אגוזי מלך.
  2. אוהבים חריף? הוסיפו פלפל חריף קצוץ דק או פתיתי צ'ילי.
  3. לטוויסט מתוק נוסף, נסו להוסיף כמה עלי בזיליקום טריים.
  4. אם אתם רוצים להרגיש ממש פנסי, פזרו מעל הסלט כמה פרחי לבנדר אכילים. זה נשמע מוזר, אבל זה עובד!
  5. לגרסה יותר עשירה, הוסיפו כמה פרוסות דקות של פרושוטו או ירך עוף מעושנת.

תחליפי חומרים אפשריים

  1. לא מצאתם פטה? גבינה בולגרית או צפתית יעשו עבודה מצוינת.
  2. אם אתם לא חובבי אבטיח (מה לא בסדר איתכם?!), נסו להחליף במלון או אפילו באננס.
  3. במקום יוגורט יווני, אפשר להשתמש בלבנה או אפילו בטחינה גולמית מדוללת.
  4. לא מצאתם צנוניות? קצצו סלרי דק-דק במקום. זה ייתן את אותו קראנץ' רענן.
  5. ואם אתם באמת רוצים להשתגע, החליפו את האורגנו בזעתר. זה ייתן לסלט טוויסט מזרח תיכוני שאי אפשר לעמוד בפניו!

זכרו, המתכון הזה הוא בסיס מצוין להתחיל ממנו, אבל אל תפחדו לאלתר! בסופו של דבר, הטעם הכי טוב הוא זה שאתם אוהבים. אז תשחקו עם המרכיבים, תנסו דברים חדשים, ואל תשכחו – בישול זה כמו ג'אז, אתה צריך לדעת את הכללים כדי לשבור אותם בסטייל!

טיפים ועצות

  1. אל תכינו את הסלט יותר מדי מראש. האבטיח עלול להפריש נוזלים ולהפוך את הסלט למימי.
  2. חתכו את הירקות לגודל דומה לקוביות האבטיח. זה יעזור לכם לקבל את כל הטעמים בכל ביס.
  3. אם אתם מכינים מראש, שמרו את הרוטב בנפרד והוסיפו רק לפני ההגשה.
  4. תנו לסלט לנוח במקרר לפחות חצי שעה לפני ההגשה. זה יאפשר לטעמים להתמזג.
  5. אל תוותרו על הצנוניות! הן נותנות טעם חריף עדין שמאזן את המתיקות של האבטיח.
  6. השתמשו באבטיח בשל אבל מוצק. אבטיח רך מדי יתפרק בסלט.
  7. אם נשאר לכם סלט, אל תזרקו! הוא יכול להיות בסיס מעולה לגספצ'ו קר למחרת.
  8. נסו להשתמש בשמן זית איכותי. זה באמת עושה הבדל בטעם הסופי.
  9. אם אתם רוצים להפתיע, הגישו את הסלט בתוך קליפת האבטיח החלולה. זה נראה מדהים!
  10. ואחרון חביב – אל תפחדו לאכול עם הידיים. לפעמים זה פשוט יותר טעים ככה!
בואו נדבר רגע על הקיץ הישראלי. אתם יודעים, הימים האלה שבהם אתה יוצא מהבית ומרגיש כאילו נכנסת לתוך תנור? כן, אלה. אז בדיוק באחד הימים האלה, כשהשרב היה בשיאו והמזגן בבית שלנו החליט לשבות, נזכרתי בסלט הקסם הזה שסבתא רבקה הייתה מכינה.סבתא רבקה, אם עוד לא הכרתם, הייתה מהטיפוסים האלה שיכולים להפוך כל ארוחה למסיבה. היא עלתה מרומניה בשנות ה-50, אבל תכל'ס, את הבישול שלה היא למדה דווקא מהשכנה התימנייה, חנה. ככה זה בישראל, לא? מיזוג גלויות על צלחת. אז הנה אני, עומד במטבח, מזיע כמו שור אחרי ריצת מרתון, ומנסה להיזכר איך בדיוק סבתא הייתה מכינה את הסלט הזה. זוכרים את המשחק הזה "חם-קר"? אז ככה הרגשתי - חם מאוד כשחתכתי את האבטיח, קר יותר כשהוספתי את הפטה.ופתאום, כמו הברקה משמיים (או יותר נכון, מהמקרר), נזכרתי בטריק הסודי של סבתא - היוגורט היווני! היא הייתה אומרת "יוסי'לה, בלי יוגורט זה כמו חתונה בלי כלה". ומי אני שאתווכח עם סבתא? תוך כדי הכנת הסלט, התחלתי לצחוק לעצמי. נזכרתי באותה פעם שניסיתי להכין את הסלט הזה לחברים בצבא. הייתי טבח בבה"ד 1, ואמרתי לעצמי - אני אראה להם מה זה אוכל אמיתי! אז מה אם זה היה באמצע תרגיל בשטח? סלט זה סלט!אתם יכולים לדמיין את הפרצוף של המ"פ כשראה אותי מנסה לחתוך אבטיח עם סכין קומנדו? "חייל, אתה בטוח שזה מה שלימדו אותך בקורס?", הוא שאל בחיוך מריר. "לא, המפקד," עניתי, "זה מה שלימדה אותי סבתא." אבל בואו נחזור לסלט שלנו. הקסם האמיתי הוא בשילוב של המתוק, המלוח והחמוץ. זה כמו הרכבת ממשלה בישראל - לפעמים נראה בלתי אפשרי, אבל כשזה עובד, זה פשוט מושלם.אז הנה לכם הסלט הקייצי האולטימטיבי, שמשלב את כל הטעמים של ישראל בקערה אחת. זה הסלט שיגרום לכם להגיד "וואלה" אחרי כל ביס. ואם מישהו שואל מאיפה המתכון, תגידו שזה סוד משפחתי. או פשוט תפנו אותם לבלוג שלי, אני לא אכפת לי לחלוק את הקסם.אה, ועוד טיפ קטן לסיום - אם אתם רוצים להרגיש ממש ישראלים, תאכלו את זה עם פיתה טרייה. ואם אתם רוצים להרגיש ממש-ממש ישראלים, תתווכחו על זה אם זה יותר טעים עם או בלי זעתר. ככה או ככה, אני מבטיח לכם - זה יהיה טעים בטירוף. יאללה, בתיאבון!
הכנתם ואהבתם? רוצים לשאול שאלה? שתפו אותנו בתגובות!
הרשמו עכשיו
תודיעו לי על
0 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר הכי הרבה הצביעו
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות

הרשמו לניוזלטר שלנו

קבלו מתכונים מיוחדים, טיפים וסודות שלא שמעתם באף מקום!

מתכונים דומים:

0
נשמח לשמוע מה אתם חושבים, תרגישו חופשי!x