הרשמו לניוזלטר שלנו
קבלו מתכונים מיוחדים, טיפים וסודות שלא שמעתם באף מקום!
מדריך מידות ומשקלות
- מתכונים מספרים
- עודכן לאחרונה 02/10/2024
יחסי משקל/נפח במרכיבים יבשים
אבקת אפייה
- 1 כפית = 3 גרם
- 1 כף = 8 גרם
- 1 שקית = 10 גרם
אבקת סוכר
- 1 כוס = 120 גרם
- 1 כף = 8 גרם
אגוזים/שקדים
- 1 כוס קצוצים = 100 גרם
- 1 כף קצוצים = 6 גרם
- 1 כוס טחונים לאבקה = 85 גרם
אורז
- 1 כוס אורז ארוך = 200 גרם
- 1 כוס אורז קצר = 210 גרם
מלח
- 1 כפית = 6 גרם
- 1 כף = 20 גרם
- 1 כוס = 250 גרם
סודה לשתייה
- 1 כפית = 3 גרם
- 1 כף = 8 גרם
- 1 שקית = 10 גרם
סוכר לבן
- 1 כוס = 200 גרם
- 1 כף = 12 גרם
סוכר חום דחוס
- 1 כף סוכר = 15 גרם
- 1 כוס סוכר = 240 גרם
סוכר וניל
- 1 כפית = 3 גרם
- 1 כף = 10 גרם
- 1 כוס = 140 גרם
פירורי עוגיות/ביסקוויטים
- 1 כוס = 110 גרם
פירורי לחם יבשים
- 1 כוס = 125 גרם
פירות יבשים קצוצים
- 1 כוס = 150 גרם
פרג טחון
- 1 כוס = 70 גרם
קוקוס
- 1 כוס = 100 גרם
קורנפלור
- 1 כוס = 140 גרם
- 1 כף = 10 גרם
קמח לבן (רגיל/תופח)
- 1 כף = 10 גרם
- 1 כוס = 140 גרם
קמח מלא
- 1 כף = 8 גרם
- 1 כוס = 125 גרם
קקאו
- 1 כף = 10 גרם
- 1 כוס = 140 גרם
שמרים
- 1 כף שמרים יבשים = 10 גרם
- קוביית שמרים טריים / שקית "שמרית" = 50 גרם
שיבולת שועל
- 1 כוס = 90 גרם
- 1 כף = 6 גרם
גרגרי חומוס יבשים
1 כוס= 200 גרם
- 1 כף = 12 גרם
קינואה
- 1 כוס = 170 גרם
- 1 כף = 10 גרם
עדשים יבשות
- 1 כוס = 200 גרם
- 1 כף = 12 גרם
פסטה יבשה
- 1 כוס = 100 גרם
- 1 כף = 6 גרם
קוסקוס
- 1 כוס = 150 גרם
- 1 כף = 10 גרם
קמח תירס (פולנטה)
- 1 כוס = 150 גרם
- 1 כף = 10 גרם
פתיתים
- 1 כוס = 130 גרם
- 1 כף = 8 גרם
יחסי משקל/נפח במרכיבים רטובים
דבש / סילאן
1 כף = 22 גרם
1 כוס = 360 גרם
חמאה
1 כף = 15 גרם
1 כוס = 240 גרם
butterstick – כ-1/2 כוס = 120 גרם
מים / מיץ לימון / מיץ תפוזים / חלב / שמנת מתוקה / חומץ
הנפח שווה למשקל: 1 כוס מים = 240 מ"ל = 240 גרם
1 כף = 15 מ"ל = 15 גרם
ריבה
1 כוס = 330 גרם
שמן
1 כוס = 200 גרם
100 מ"ל שמן = 90 גרם
מידות מוצרים נפוצים
1 מיכל שמנת מתוקה = 250 מ"ל
1 גביע לבן / יוגורט = 200 מ"ל
1 גביע שמנת חמוצה = 200 מ"ל
1 גביע גבינה לבנה / קוטג' = 250 גרם
1 שקיק אבקת אפייה / סוכר וניל / סודה לשתייה = 10 גרם (כף גדושה)
קמח (מכל הסוגים) = חבילה גדולה 1 ק"ג
קמח תופח = חבילה קטנה – 350 גרם
המרת חמאה בשמן
כשממירים מחמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. למשל, 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן (קצת פחות מ-100 מ"ל)
קמח תופח ושמרים
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב' אפיה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אב' אפיה
1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים
ג'לטין
1 שקית ג'לטין = 14 גרם
1 כף ג'לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים
כדי להמיס 1 גרם ג'לטין יש להשתמש ב-5 גרם/מ"ל מים
התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (לתבנית עגולה)
הגדלה להוסיף:
מ-22 ס"מ ל-24 ס"מ 20%
מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ 40%
מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ 60%
הקטנה להפחית:
מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ 15%
מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ 30%
מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ 40%
ביצים
ביצה מס‘ 1 – 65 גרם ומעלה
ביצה מס‘ 2 – 55-60 גרם
ביצה מס‘ 3 – 50 גרם
חלבון – 40 גרם בממוצע (תלוי בגודל הביצה)
חלמון – 20 גרם בממוצע (תלוי בגודל הביצה)
יחסים בין מידות נפח שונות
1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות = 8 (fluid ounce (fl. oz
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות = 4 (fluid ounce (fl. oz
1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות = 2 (fluid ounce (fl. oz
1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות = 1/2 (fluid ounce (fl. oz
2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס = 1 (fluid ounce (fl. oz
1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף = 0.16 (fluid ounce (fl. oz
480 מ"ל = 2 כוסות = 1 pint
960 מ"ל = 4 כוסות = 1 quart
המרת מידות חום
צלזיוס | פרנהייט | סימן תנור | תיאור |
105 | 220 | חום נמוך מאוד | |
120 | 250 | ||
135 | 275 | 1 | חום נמוך |
150 | 300 | 2 | |
160 | 320 | 3 | בינוני-נמוך |
170 | 340 | 3 | בינוני |
180 | 355 | 4 | בינוני |
190 | 375 | 5 | |
200 | 390 | 6 | בינוני-גבוה |
220 | 430 | 7 | גבוה |
230 | 445 | 8 | |
245 | 475 | 9 | גבוה-מאוד |
סקאלת החום של התנור שלכם שונה? הטמפרטורה המקסימלית של תנור ביתי היא 245 מעלות. יש לחלק אותה במספר השנתות שעל התנור. למשל, בתנור בו לא מסומנות מעלות אלא 7 דרגות חום, כל דרגה מייצגת 35 מעלות חום – דרגה 1 היא 24 מעלות, דרגה 2 היא 70 מעלות, דרגה 3 היא 105 מעלות וכן הלאה.
המרות למידות שונות
להמרת אונקיות נוזל (fluid ounces) למ"ל: לכפול אונקיות ב- 29.57
להמרת אונקיות מוצק לגרמים: לכפול אונקיות ב- 28.35
להמרת גרמים לאונקיות: לכפול גרמים ב- 0.035
להמרת קילוגרמים לפאונדים: לכפול קילוגרמים ב- 2.21
להמרת גרמים לפאונדים: לכפול גרמים ב- 0.0022
להמרת פאונדים לקילוגרמים: לכפול פאונדים ב- 0.4536
להמרת פאונדים לגרמים: לכפול פאונדים ב- 454
להמרת ליטרים לקווארטים: לכפול ליטרים ב- 1.056
להמרת קווארטים לליטרים: לכפול קווארטים ב- 0.946
להמרת אינצ‘ים לסנטימטרים: לכפול אינצ‘ים ב- 2.54
להמרת סנטימטרים לאינצ‘ים: לכפול סנטימטרים ב- 0.39
הערה:
המידות מתייחסות לסט מדידה אוניברסלי: כוסות, כפות וכפיות (ניתן להשיג בחנויות לכלי בית).
המשקל המדויק של חומרים סופחי לחות (בעיקר מלח וקמח) עשוי להשתנות על פי רמת הלחות.
הרשמו לניוזלטר שלנו
קבלו מתכונים מיוחדים, טיפים וסודות שלא שמעתם באף מקום!