מתכון לסביצ'ה סלמון

מתכון לסביצ'ה סלמון
1 רעבים דירגו את המתכון

רכיבים להכנת סביצ'ה סלמון:

  • 1 ק"ג סלמון טרי (עדיף סושי-גרייד)
  • 1/4 כוס מיץ ליים טרי
  • 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 1/4 כוס בצל אדום קצוץ דק
  • 1 עגבנייה בשלה, קצוצה דק
  • 2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כפית מלח ים
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/4 כפית כמון טחון
  • 1/4 כפית ממרח צ'ילי (או לפי הטעם)
  • 1 אבוקדו בשל

איך להכין סביצ'ה סלמון?

  1. חתכו את הסלמון לקוביות קטנות של כ-1 ס"מ.
  2. בקערה גדולה, ערבבו את מיץ הליים, שמן הזית, הבצל האדום, העגבנייה, הכוסברה והשום.
  3. הוסיפו את המלח, הפלפל, הכמון וממרח הצ'ילי. ערבבו היטב.
  4. הוסיפו את קוביות הסלמון לתערובת. ערבבו בעדינות עד שהסלמון מצופה היטב.
  5. כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו למקרר ל-4 שעות.
  6. לפני ההגשה, חתכו את האבוקדו לקוביות וערבבו בעדינות עם הסביצ'ה.
  7. הגישו קר, עם צ'יפס טורטייה או על מצע של אורז לבן.

שיפורים ותוספות:

אם אתם רוצים להעלות את הסביצ'ה שלכם לרמה הבאה, הנה כמה רעיונות משגעים:

  1. פירות טרופיים: נסו להוסיף קוביות של מנגו או אננס. זה מוסיף מתיקות נהדרת שמאזנת את החמיצות.
  2. קראנצ'יות: זרו מעל הסביצ'ה מעט בוטנים קצוצים או שקדים פרוסים. התוספת הפריכה הזו תשדרג את המרקם.
  3. טוויסט ישראלי: הוסיפו כף טחינה גולמית לרוטב. זה נשמע מוזר, אבל זה עובד!
  4. חריפות מפתיעה: נסו להחליף את ממרח הצ'ילי בכפית וואסבי. זה ייתן לסביצ'ה בעיטה יפנית מעניינת.
  5. שדרוג הדגים: אפשר להשתמש בתערובת של סלמון ודג לבן כמו לברק או דניס. זה ייצור מגוון טעמים ומרקמים.

המטבח הוא מקום לניסויים! אל תפחדו לשחק עם המתכון. בסוף, הטעם הכי טוב הוא זה שאתם ומשפחתכם אוהבים. ואם משהו לא יוצא בדיוק כמו שרציתם? קראו לזה "גרסה מיוחדת" והמציאו סיפור מצחיק על איך המצאתם אותה. ככה נולדות אגדות קולינריות!

תחליפי חומרים אפשריים

  1. במקום סלמון: נסו דג טונה אדומה או דג לבן כמו לברק. זה ישנה את הטעם, אבל יישאר טעים!
  2. אין ליים? לימון רגיל יעבוד מצוין. אפשר גם להשתמש בתפוזים לגרסה מתוקה יותר.
  3. שמן זית לא בנמצא? שמן אבוקדו הוא תחליף נהדר שמתאים לטעם העדין של הדג.
  4. אלרגיים לאבוקדו? נסו מנגו בשל או אפילו תפוח ירוק לקראנצ'יות מרעננת.
  5. אין כוסברה? פטרוזיליה או בזיליקום יתנו טאצ' ירוק ורענן.

סביצ'ה זה כמו ג'אז – אפשר לאלתר! העיקר שהבסיס של דג טרי וחומצה נשמר.

טיפים ועצות

  1. טריות היא המפתח: השתמשו בדג הכי טרי שאתם יכולים למצוא. אם הדג מריח כמו ים – מעולה. אם הוא מריח כמו דג – עדיף לוותר.
  2. אל תמהרו: תנו לסביצ'ה לפחות 4 שעות במקרר. ככה הדג "מתבשל" בחומצה וכל הטעמים מתמזגים.
  3. חיתוך נכון: חתכו את הדג נגד סיבי הבשר לקוביות קטנות ואחידות. זה יבטיח שכל ביס יהיה מושלם.
  4. שחקו עם התיבול: אל תפחדו להוסיף או להפחית תבלינים לפי הטעם שלכם. זה המתכון שלכם!
  5. הגשה יצירתית: נסו להגיש בכוסות מרטיני או בקונכיות. זה נראה מרשים ומקפיץ את הארוחה לרמה של מסעדת שף.
  6. בטיחות קודמת לכל: אם אתם בהיריון או עם מערכת חיסונית חלשה, עדיף להימנע מדגים לא מבושלים. בטיחות לפני הכל, חברים!
  7. אל תשכחו לנשנש: בזמן שהסביצ'ה במקרר, זה הזמן המושלם לפתוח בקבוק יין לבן קר ולהכין כמה צ'יפס טורטייה ביתי. ככה תרגישו כמו במקסיקו!
הייתי בטוח שאני הולך להרוס את ארוחת יום ההולדת של אשתי, ובמקום זה גיליתי את המנה שהפכה אותי לכוכב המטבח של המשפחה.הכל התחיל כשרציתי להפתיע את רותי ליום ההולדת שלה. חשבתי להכין לה סושי, כי היא מתה על אוכל יפני. אז קניתי סלמון טרי, אורז סושי, אצות נורי - כל מה שצריך. הבעיה היא שאני, עם שתי ידיים שמאליות במטבח, לא הצלחתי להבין איך, לעזאזל, מגלגלים את הרולים האלה.אחרי שעתיים של ניסיונות כושלים, כשהמטבח נראה כמו אחרי פיגוע של אורז דביק, הבנתי שאני בבעיה. השעון תקתק, רותי אמורה להגיע בעוד שעה, ואני תקוע עם חתיכת סלמון יקרה ובלי שום רעיון מה לעשות איתה.ואז נזכרתי במשהו שראיתי פעם בתוכנית בישול - סביצ'ה. זה נשמע לי כמו שם של ריקוד לטיני, אבל זכרתי שזה משהו עם דג לא מבושל ולימון. אמרתי לעצמי, "יאללה, מה יש לי להפסיד?"התחלתי לחתוך את הסלמון לקוביות קטנות, סחטתי עליו לימון כאילו אין מחר, זרקתי פנימה קצת בצל אדום, עגבנייה, ומה שעוד מצאתי במקרר. תוך כדי, אני מרגיש כמו איזה שף מפונפן ב"מאסטר שף", מוסיף פה קצת מלח, שם קצת פלפל, ומקווה לטוב.כשרותי נכנסה הביתה, במקום לראות שולחן ערוך עם סושי מושקע, היא מצאה אותי עומד במטבח עם קערה מלאה במשהו שנראה כמו סלט דגים מוזר. "מה זה?" היא שאלה, ואני, עם חיוך של מי שמנסה למכור קרח לאסקימוסים, עניתי: "סביצ'ה סלמון! המנה החדשה שלי!"ואתם יודעים מה הכי מצחיק? היא אהבה את זה! לא סתם אהבה, היא התלהבה כאילו הרגע גילתה את גן עדן הקולינרי. "זה מדהים!" היא אמרה, "איך ידעת שאני אוהבת סביצ'ה?" מאז, כל פעם שיש אירוע משפחתי, כולם מבקשים ממני להכין את "הסביצ'ה המפורסם" שלי. אני עדיין לא מספר להם שזה נולד מטעות. אבל היי, ככה נולדות המצאות גדולות, לא?אז אם גם אתם רוצים להרגיש כמו שפים מקצועיים בלי באמת לדעת לבשל, הנה המתכון שהציל לי את החיים (ואת יום ההולדת). זה פשוט, טעים, ואם אני הצלחתי - גם אתם יכולים! טיפ קטן לסיום: אל תפחדו לאלתר במטבח. לפעמים הטעויות הכי גדולות מובילות לתגליות הכי טעימות. ומי יודע, אולי גם אתם תגלו את המנה שתהפוך אתכם לכוכבי המטבח המשפחתי!
הכנתם ואהבתם? רוצים לשאול שאלה? שתפו אותנו בתגובות!
הרשמו עכשיו
תודיעו לי על
0 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר הכי הרבה הצביעו
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות

הרשמו לניוזלטר שלנו

קבלו מתכונים מיוחדים, טיפים וסודות שלא שמעתם באף מקום!

מתכונים דומים:

0
נשמח לשמוע מה אתם חושבים, תרגישו חופשי!x