בלינצ'ס קלאסי מושלם – מתכון קל וטעים

מתכון לבלינצ'ס קלאסי
1 רעבים דירגו את המתכון

רכיבים לבלינצ'ס קלאסי מושלמים:

  • 1 כוס קמח
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס חלב
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1/4 כפית מלח

איך מכינים בלינצ'ס קלאסי?

  1. מכינים את בלילת הבלינצ'ס: בקערה גדולה, טורפים יחד קמח, ביצים, חלב, מים, שמן ומלח עד לקבלת בלילה חלקה וללא גושים.
  2. מטגנים את הבלינצ'סים: מחממים מחבת נון-סטיק משומנת קלות על אש בינונית. יוצקים כרבע כוס מהבלילה למרכז המחבת החמה ומשטחים לצורת עיגול דק בעזרת תחתית כוס או מצקת.
  3. הופכים את הבלינצ'ס: מטגנים במשך כדקה עד שהצד התחתון מזהיב, הופכים ומטגנים עוד כ-30 שניות בצד השני. מעבירים לצלחת.
  4. ממלאים ומגישים: מניחים כף מהמלית הרצויה במרכז כל בלינצ'ס, מקפלים את הצדדים יחד ומהדקים. ניתן להגיש חם או קר.

רעיונות לשדרוג הבלינצ'ס:

  • בלינצ'ס גבינה מתוק: מערבבים גבינה לבנה עם סוכר, וניל וקליפת לימון מגוררת.
  • בלינצ'ס פטריות ובצל: מטגנים בצל קצוץ עם פטריות פרוסות עד להזהבה.
  • בלינצ'ס בשר: מטגנים בשר בקר טחון עם בצל ותבלינים.
  • בלינצ'ס תרד וגבינה: מאדים תרד טרי עם שום ומערבבים עם גבינת ריקוטה.
  • בלינצ'ס פירות יער: מערבבים פירות יער טריים עם סוכר ומיץ לימון.

תחליפים אפשריים במתכון:

  • חלב: ניתן להחליף בחלב סויה או חלב שקדים.
  • קמח: ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא או קמח ללא גלוטן.
  • שמן: ניתן להשתמש בחמאה מומסת או שמן קוקוס.
  • ביצים: ניתן להשתמש בתחליף ביצים (לפי הוראות היצרן).
  • מים: ניתן להוסיף מעט מי סודה לבלילה לקבלת בלינצ'סים אווריריים יותר.

טיפים ועצות להכנת בלינצ'ס קלאסי:

  • מומלץ לתת לבלילה לנוח במקרר כ-30 דקות לפני השימוש.
  • חשוב להשתמש במחבת נון-סטיק איכותית כדי למנוע הידבקות.
  • יש לשמן את המחבת קלות בין כל בלינצ'ס.
  • כדאי לטגן את הבלינצ'סים על אש בינונית כדי שלא יישרפו.
  • ניתן לשמור את הבלינצ'סים המוכנים במקרר עד יומיים, או להקפיא לשימוש עתידי.
  • כדי לחמם בלינצ'סים קפואים, ניתן להפשיר במקרר לילה קודם או לחמם בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך כ-10 דקות.
  • ניתן למלא את הבלינצ'סים במגוון מליות מתוקות או מלוחות, לפי הטעם האישי.
  • מומלץ להגיש את הבלינצ'סים חמים וטריים מהמחבת.
  • ניתן לפזר מעל הבלינצ'סים אבקת סוכר, סירופ מייפל, ריבה או כל תוספת אחרת שאוהבים.

שאלות ותשובות על הכנת בלינצ'ס:

מה עושים אם הבלינצ'סים נדבקים למחבת?

תשובה: ייתכן שהמחבת לא חמה מספיק או שלא משומנת היטב. יש לוודא שהמחבת חמה לפני שיוצקים את הבלילה ולשמן אותה קלות בין כל בלינצ'ס.

איך שומרים על הבלינצ'סים חמים עד להגשה?

תשובה: ניתן לשמור את הבלינצ'סים המוכנים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה נמוכה (כ-80 מעלות צלזיוס) עד להגשה.

האם אפשר להכין בלינצ'סים מראש?

תשובה: בהחלט! ניתן להכין את הבלינצ'סים מראש ולשמור אותם במקרר עד יומיים, או להקפיא לשימוש עתידי.

מה המרקם הרצוי של בלילת הבלינצ'ס?

תשובה: הבלילה צריכה להיות חלקה ודלילה, דומה במרקמה לשמנת מתוקה.

ערב שישי אחד, כשהייתי סטודנטית צעירה בירושלים, החלטתי להזמין את החברים שלי לארוחת ערב. רציתי להרשים, אבל הייתי תפרנית בטירוף ולא היה לי מושג מה לעשות. פתאום נזכרתי בסבתא שלי, שתמיד הייתה מכינה בלינצ'ס בימי שישי.התקשרתי אליה בהיסטריה: סבתא, איך עושים בלינצ'ס? היא צחקה ואמרה: מותק, זה הכי פשוט בעולם. קמח, ביצים, חלב, קצת מלח וזהו. אבל אל תשכחי את הסוד - צריך לתת לבלילה לנוח במקרר לפחות שעה.התחלתי להכין את הבלילה, וכמו שסבתא אמרה, שמתי במקרר. בינתיים התחילו להגיע החברים, והדירה הקטנה שלי התמלאה ברעש וצחוקים. פתאום נזכרתי - שכחתי לקנות מחבת!יצאתי בריצה למכולת השכונתית, שהייתה אמורה להיסגר עוד רגע. בעל המכולת, אבו עלי, כבר עמד לנעול כשראה אותי מתנשפת בפתח. הוא הסתכל עליי ושאל: מה קרה, חמודה?הסברתי לו בקצרה על הבלינצ'ס והמחבת החסרה. הוא חייך וקרץ: חכי רגע. הוא נעלם לרגע ואז חזר עם מחבת ישנה. תקחי, זו של אשתי. תחזירי מחר. רק תביאי לי קצת מהבלינצ'ס שלך.חזרתי הביתה מאושרת, והתחלתי לטגן. הבלינצ'ס הראשון יצא קצת שרוף, אבל עם כל אחד השתפרתי. החברים שלי עזרו במילוי - גבינה, שוקולד, ריבה. הריח המתוק מילא את הדירה.בסוף הערב, כשכולם הלכו מרוצים ושבעים, ארזתי כמה בלינצ'ס והלכתי למכולת. אבו עלי עוד היה שם, סוגר חשבונות. הוא טעם, ואמר בחיוך: טעים, אבל לא כמו של סבתא שלך. בפעם הבאה תביאי אותה, שתלמד אותי.מאז, בכל פעם שאני מכינה בלינצ'ס, אני נזכרת בערב הזה - בסבתא, בחברים, ובאבו עלי. זה לא רק מתכון, זה סיפור של חיבורים - בין דורות, בין תרבויות, ובין אנשים. וזה בדיוק מה שהופך את הבלינצ'ס למיוחד כל כך.
הכנתם ואהבתם? רוצים לשאול שאלה? שתפו אותנו בתגובות!
הרשמו עכשיו
תודיעו לי על
0 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר הכי הרבה הצביעו
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות

הרשמו לניוזלטר שלנו

קבלו מתכונים מיוחדים, טיפים וסודות שלא שמעתם באף מקום!

מתכונים דומים:

0
נשמח לשמוע מה אתם חושבים, תרגישו חופשי!x