סלט פסטה מרענן – מתכון קל וטעים לכל אירוע

סלט פסטה מתכון
1 רעבים דירגו את המתכון

רכיבים לסלט פסטה מרענן

  • 2 כוסות פסטה (מומלץ פוזילי, פרפרים או צינורות)
  • 1/2 כוס מיונז
  • 1/4 כוס חרדל דיז'ון
  • 1/4 כוס חומץ (רצוי חומץ יין לבן)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כוס גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס מלפפון חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1/4 כוס בצל סגול קצוץ דק
  • 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת (אופציונלי)

איך מכינים סלט פסטה טעים?

  1. מבשלים את הפסטה: ממלאים סיר גדול במים ומרתיחים על אש גבוהה. מוסיפים כפית מלח למים הרותחים. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי ההוראות שעל האריזה עד שהיא "אל דנטה" – רכה אך עדיין בעלת מרקם נגיס מעט.
  2. מסננים את הפסטה: מסננים את הפסטה במסננת גדולה ושוטפים אותה תחת מים קרים זורמים כדי לעצור את הבישול.
  3. מערבבים את הרוטב: בקערה גדולה, מערבבים את המיונז, חרדל, חומץ, שמן זית, מלח ופלפל שחור.
  4. מוסיפים את הירקות: מוסיפים את הגזר, מלפפון, פלפל אדום ובצל סגול לקערת הרוטב ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את הפסטה: מוסיפים את הפסטה המסוננת והשטופה לקערת הירקות והרוטב ומערבבים בעדינות עד שהכל מצופה היטב ברוטב.
  6. מוסיפים גבינה: אם רוצים, מוסיפים את הגבינה הצהובה המגוררת ומערבבים.
  7. מקררים: מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות לשעה לפני ההגשה.

שיפורים ותוספות לסלט פסטה מושלם

  • תוספת חלבון: ניתן להוסיף לסלט קוביות גבינה קשה כמו פטה, קוביות עוף צלוי או טונה משומרת.
  • נגיעות רעננות: ניתן להוסיף עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה, כוסברה או שמיר קצוצים.
  • מרקמים מעניינים: הוספת צנוברים קלויים או שקדים פרוסים קלויים יוסיפו פריכות מיוחדת לסלט.
  • זיתים: זיתים ירוקים או שחורים חתוכים יוסיפו מליחות וטעם עמוק יותר לסלט.
  • חריפות מעודנת: ניתן להוסיף מעט פתיתי צ'ילי חריף למי שאוהב טעם פיקנטי.
  • תירס: גרגירי תירס מתוק יוסיפו מתיקות נעימה לסלט.

תחליפי חומרים אפשריים לפסטה מושלמת

  • מיונז: ניתן להחליף חלק מהמיונז ביוגורט טבעי לקבלת גרסה קלילה יותר.
  • חרדל דיז'ון: ניתן להשתמש בחרדל רגיל או חרדל דבש במקום חרדל דיז'ון.
  • חומץ יין לבן: ניתן להשתמש בחומץ תפוחים או מיץ לימון טרי.
  • גבינה צהובה: ניתן להחליף אותה בגבינה בולגרית או גבינה פטה מפוררת.

טיפים ועצות להכנת סלט פסטה מוצלח

  • לא לבשל יתר על המידה את הפסטה: חשוב לבשל את הפסטה "אל דנטה" כדי שלא תהפוך לסמרטוטית.
  • לקרר היטב: הקפידו לקרר את הסלט היטב במקרר לפני ההגשה, כך הטעמים יתמזגו והסלט יהיה מרענן יותר.
  • להתאים את הירקות: ניתן לשנות את סוגי הירקות לפי הטעם האישי.
  • להוסיף רוטב בהדרגה: מומלץ להוסיף את הרוטב בהדרגה ולטעום עד שמגיעים לטעם הרצוי.
  • לא להגזים ברכיבים: חשוב לשמור על איזון בין מרכיבי הסלט.
  • להשתמש בפסטה איכותית: פסטה איכותית תשמור על מרקם טוב יותר גם לאחר הקירור.
  • להכין מראש: ניתן להכין את הסלט מראש ולשמור אותו במקרר עד יומיים.
  • חיתוך אחיד: חיתכו את הירקות לגודל אחיד, כך יתחלקו בצורה טובה בסלט.
  • טעימה אחרונה: לפני ההגשה, טעמו את הסלט ותקנו תיבול במידת הצורך.

שאלות ותשובות לגבי סלט הפסטה

1. האם ניתן להכין את הסלט עם פסטה מלאה?

בהחלט! ניתן להשתמש בפסטה מלאה במקום פסטה לבנה לקבלת גרסה בריאה יותר.

2. האם ניתן להקפיא את הסלט?

לא מומלץ להקפיא את הסלט, מכיוון שהפסטה עלולה להיות רכה מדי לאחר ההפשרה.

3. כמה זמן ניתן לשמור את הסלט במקרר?

ניתן לשמור את הסלט במקרר עד 3 ימים בכלי אטום.

4. האם ניתן להגיש את הסלט חם?

ניתן להגיש את הסלט חם או קר, לפי הטעם האישי.

5. באילו אירועים מתאים להגיש את הסלט?

סלט פסטה מתאים לאירועים רבים, כמו פיקניקים, ארוחות צהריים, ארוחות ערב, מסיבות ועוד.

6. האם ניתן להכין את הסלט ללא מיונז?

כן, ניתן להמיר את המיונז ביוגורט או בשמנת חמוצה.

7. האם אפשר להוסיף לסלט ביצים קשות?

בוודאי! ביצים קשות חתוכות הן תוספת נהדרת לסלט פסטה.

היה לי יום ארוך בעבודה, והכי לא התחשק לי לבשל. פתחתי את המקרר וראיתי שנשארה לי קופסת פסטה מאתמול. איזה באסה, חשבתי לעצמי, עוד פעם אוכל שאריות. אבל אז נזכרתי בסבתא שלי, שתמיד אמרה שאין דבר כזה שאריות, יש רק הזדמנויות.אז החלטתי לעשות משהו שונה. הוצאתי מהמקרר כמה עגבניות שריי, זיתים שחורים, ועשבי תיבול. חתכתי הכל לקוביות קטנות, הוספתי קצת שמן זית ומיץ לימון, וערבבתי עם הפסטה הקרה. פתאום, הריח המשכר של הבזיליקום מילא את המטבח, והרגשתי כאילו אני בטוסקנה ולא בדירת הרווקים שלי בתל אביב.נזכרתי בטיול שעשיתי באיטליה לפני כמה שנים, כשהייתי סטודנט. ישבתי במסעדה קטנה בפירנצה, והמלצר הביא לי סלט פסטה פשוט אבל מושלם. זה היה בדיוק כמו שאני מכין עכשיו - קר, רענן, עם טעמים חדים של עשבי תיבול ולימון.פתאום שמעתי דפיקה בדלת. היה זה השכן שלי, גיא, שהריח את האוכל מהמסדרון. הזמנתי אותו להצטרף, והוא הביא איתו בקבוק יין לבן קר. ישבנו במרפסת, אכלנו את הסלט, שתינו יין, וצחקנו על כל מיני שטויות.בסוף הערב, כשגיא הלך, הבנתי שלפעמים הארוחות הכי טובות מגיעות דווקא כשלא מתכננים. זה לא משנה אם זה שאריות או מנה מפוארת - העיקר זה החברים, הצחוקים, והזיכרונות שיוצרים ביחד. וכן, גם קצת יין טוב לא מזיק.
הכנתם ואהבתם? רוצים לשאול שאלה? שתפו אותנו בתגובות!
הרשמו עכשיו
תודיעו לי על
0 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר הכי הרבה הצביעו
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות

הרשמו לניוזלטר שלנו

קבלו מתכונים מיוחדים, טיפים וסודות שלא שמעתם באף מקום!

מתכונים דומים:

0
נשמח לשמוע מה אתם חושבים, תרגישו חופשי!x