מתכון בריוש ביתי ורך – טעם חמאתי וממכר

בריוש מתכון
1 רעבים דירגו את המתכון

רכיבים להכנת בריוש ביתי ורך:

  • 4 כוסות קמח לחם
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס חלב פושר
  • 4 ביצים גדולות
  • 200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה טרופה, להברשה

איך להכין בריוש מושלם?

  1. בקערת המיקסר, מערבבים יחד קמח, סוכר, שמרים ומלח.
  2. מוסיפים חלב פושר וביצים ומערבלים עם וו לישה במהירות נמוכה כ-5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה הרכה, תוך כדי לישה, וממשיכים ללוש עוד 10 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי, או עד להכפלת הנפח.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  6. מוציאים את הבצק מהקערה, לשים קלות וחותכים אותו ל-12 חלקים שווים.
  7. מגלגלים כל חלק לכדור ומניחים בתבנית משומנת בגודל 20X30 ס"מ, במרווחים שווים.
  8. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות נוספות, עד שהכדורים תפחו.
  9. מברישים את כדורי הבצק בביצה טרופה.
  10. אופים בתנור שחומם מראש כ-25-30 דקות, עד להזהבה יפה.
  11. מצננים מעט לפני ההגשה.

שיפורים ותוספות לבריוש מפנק:

  • הוספת קליפת לימון מגוררת לבצק
  • הוספת שבבי שוקולד מריר לבצק
  • מילוי כדורי הבצק בממרח שוקולד או ריבה לפני האפייה
  • זיגוג הבריוש לאחר האפייה בציפוי סוכר ומיץ לימון
  • הגשת הבריוש לצד ריבה ביתית, חמאה ודבש

תחליפי חומרים אפשריים:

  • ניתן להשתמש בקמח רגיל במקום קמח לחם, אך התוצאה תהיה מעט פחות אוורירית.
  • ניתן להשתמש בחלב סויה או חלב אורז במקום חלב פרה.
  • ניתן להשתמש ב מרגרינה או שמן קוקוס במקום חמאה, אך הטעם ישתנה מעט.
  • ניתן להמיר את הסוכר בדבש או מייפל טבעי.
  • ניתן להוסיף 1-2 כפות גלוטן לקמח רגיל, אם רוצים מרקם אוורירי יותר.

טיפים ועצות לאפיית בריוש מושלם:

  • חשוב להשתמש בחומרים טריים ואיכותיים להכנת הבריוש.
  • חשוב ללוש את הבצק היטב, לפחות 10 דקות, כדי לפתח את הגלוטן ולקבל מרקם אוורירי.
  • חשוב לאפות את הבריוש בתנור שחומם מראש, כדי שיתפח בצורה אחידה.
  • כדאי לבדוק את הבריוש במהלך האפייה, ואם הוא משחים מהר מדי, ניתן לכסות אותו בנייר אלומיניום.
  • לאחר האפייה, מומלץ לצנן את הבריוש לחלוטין לפני הפריסה, כדי למנוע ממנו להתפורר.
  • הבריוש נשמר טרי עד 3 ימים בטמפרטורת החדר, כשהוא עטוף היטב. ניתן גם להקפיא אותו עד חודש.

שאלות ותשובות לגבי מאפה הבריוש:

מה זה בריוש?

בריוש הוא מאפה צרפתי עשיר, המאופיין במרקם רך ואוורירי וטעם חמאתי עשיר.

האם ניתן להכין בריוש ללא מיקסר?

כן, ניתן ללוש את הבצק ידנית, אך זה ידרוש יותר זמן ומאמץ.

למה הבריוש שלי לא תפח מספיק?

ייתכן שהשמרים לא היו טריים, או שהבצק לא לוש מספיק זמן. כמו כן, יש לוודא שהבצק תופח במקום חמים.

האם ניתן להקפיא בריוש אפוי?

כן, ניתן להקפיא בריוש אפוי עד חודש. לפני ההגשה, יש להפשיר אותו בטמפרטורת החדר ולחמם אותו מעט בתנור.

עם מה מומלץ להגיש בריוש?

ניתן להגיש בריוש עם מגוון תוספות, כגון: חמאה, ריבה, דבש, גבינות, פירות טריים ועוד.

החיים שלי השתנו בגלל בריוש. נשמע מוגזם? תנו לי לספר לכם.הכל התחיל כשהייתי סטודנט בפריז. הייתי בטוח שאני יודע הכל על אוכל צרפתי, אבל אז פגשתי את מארי-קלר. היא הייתה בחורה מקומית שעבדה במאפייה ליד הדירה שלי. יום אחד, כשנכנסתי לקנות באגט, היא הציעה לי לנסות את הבריוש.זה היה רגע של התגלות. הטעם העשיר, המרקם הרך והמתוק - זה היה כמו לאכול ענן. התאהבתי. לא רק בבריוש, אלא גם במארי-קלר.התחלנו להיפגש, והיא לימדה אותי איך להכין בריוש בעצמי. זה לא היה פשוט. הבצק דביק, צריך סבלנות, והרבה חמאה. אבל עם הזמן השתפרתי.יום אחד, כשהתארחנו אצל המשפחה שלה, הצעתי להכין בריוש לארוחת הבוקר. הסבתא של מארי-קלר, שף לשעבר, הסתכלה עליי בחשדנות. אבל כשהיא טעמה, העיניים שלה נפערו בהפתעה. זה היה הרגע שבו הרגשתי שבאמת התקבלתי למשפחה.חזרתי לארץ אחרי התואר, אבל הבריוש נשאר איתי. היום, כל פעם שאני מכין אותו, אני נזכר בימים ההם בפריז. בריח של החמאה המתוקה שממלא את הבית, בטעם העשיר, ובאהבה הראשונה שלי.אז כן, אולי זה נשמע מוגזם, אבל הבריוש באמת שינה את החיים שלי. הוא לימד אותי על סבלנות, על אהבה, ועל הכוח של אוכל טוב לחבר בין אנשים. ואתם יודעים מה? כל פעם שאני מכין אותו, אני מרגיש קצת כמו בבית.
הכנתם ואהבתם? רוצים לשאול שאלה? שתפו אותנו בתגובות!
הרשמו עכשיו
תודיעו לי על
0 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר הכי הרבה הצביעו
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות

הרשמו לניוזלטר שלנו

קבלו מתכונים מיוחדים, טיפים וסודות שלא שמעתם באף מקום!

מתכונים דומים:

0
נשמח לשמוע מה אתם חושבים, תרגישו חופשי!x