מתכון מהיר לאייס וניל תוך 5 דקות!

אייס-וניל
1 רעבים דירגו את המתכון

רכיבים להכנת אייס וניל

  • 1/4 כוס חלב (60 מ"ל)
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)
  • 4 כוסות קרח כתוש (כ-500 גרם)
  • 6 כפות סוכר (כ-75 גרם)
  • 2 כפיות תמצית וניל (כ-10 מ"ל)
  • 2 עוגיות אוריאו או 2 כפיות חמאת בוטנים (אופציונלי)

איך להכין אייס וניל?

  1. מכניסים את כל המצרכים לבלנדר.
  2. מערבבים במהירות הגבוהה ביותר במשך כ-30 שניות, עד לקבלת מרקם קרמי ועשיר.
  3. ניתן להוסיף מעל קצפת, כפית נס קפה, מעט שברי בוטנים מסוכרים, פקאן או כל דבר מתוק שעולה לכם לראש.
  4. מוזגים לכוסות ומגישים מיד.

שיפורים ותוספות

  • הוספת קצפת מעל למשקה.
  • פיזור שברי שוקולד או שוקולד מגורד מעל.
  • הוספת סירופ שוקולד או קרמל.
  • פיזור אגוזים קצוצים כמו פקאן או אגוזי מלך.
  • הוספת פירות טריים כמו בננה או תותים.

תחליפי חומרים אפשריים

  • חלב סויה או חלב שקדים במקום חלב רגיל.
  • שמנת צמחית במקום שמנת מתוקה.
  • סוכר חום במקום סוכר לבן.
  • תמצית וניל טבעית במקום תמצית וניל רגילה.
  • עוגיות אחרות במקום אוריאו, כמו עוגיות שוקולד צ'יפס.

טיפים ועצות

  • השתמשו בקרח כתוש כדי להקל על הבלנדר.
  • אם המשקה סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט חלב.
  • לטעם עשיר יותר, ניתן להוסיף כף קקאו.
  • לגרסה דלת סוכר, ניתן להפחית בכמות הסוכר או להשתמש בתחליפי סוכר.
  • כדי לשמור על קרירות המשקה, הגישו בכוסות מקוררות מראש.

שאלות ותשובות לגבי המנה

האם אפשר להכין את האייס וניל מראש?

לא מומלץ, כי הקרח יימס והמרקם ישתנה. עדיף להכין ולהגיש מיד.

האם אפשר להשתמש בבלנדר ידני?

כן, אך ייתכן שתצטרכו לערבב יותר זמן כדי להגיע למרקם הרצוי.

מה אפשר להוסיף למשקה כדי להפוך אותו ליותר בריא?

ניתן להוסיף פירות טריים כמו בננה או תותים, ולהפחית בכמות הסוכר.

האם אפשר להשתמש בחלב דל שומן?

כן, אך זה עשוי להשפיע על המרקם והטעם העשיר של המשקה.

האם ניתן להחליף את השמנת המתוקה במשהו אחר?

אפשר להשתמש בשמנת צמחית או ביוגורט כדי להפחית את כמות השומן.

באחד מאותם ימי הקיץ החמים במיוחד בתל אביב, כשאפילו המזגן בקושי מצליח להתמודד עם החום. נפגשתי עם דנה, חברתי הטובה ביותר מאז התיכון, והחלטנו לעשות משהו קליל וכיפי – להכין אייס וניל בבית שלה.התחלנו, כמובן, בחיפוש אחר כל המצרכים. דנה תמיד הייתה מהסוג שמתחילה פרויקט לפני שיש לה את כל הדרוש - וזה מה שקרה הפעם. מצאנו חלב, שמנת מתוקה ותמצית וניל, אבל הבעיה התחילה עם הקרח. המקרר שלה החליט שזה הזמן להתקלקל, והקרח הפך לבריכה קטנה של מים. אז, צלחנו לקיוסק השכונתי כדי להשיג קרח כתוש.בחזרה הביתה, התחלנו לעבוד. כששפכנו לבלנדר את החומרים, דנה, בהומור הרגיל שלה, התעקשה להוסיף עוגיות אוריאו כדי "לתת לזה טוויסט". ערבבנו את הכל במהירות, ולמרבה הפלא, המרקם יצא בדיוק כמו שצריך – קרמי וקצת עבה.כשהתיישבנו על המרפסת עם הכוסות בידינו, היו אלו הבקרים שהעלו זיכרונות מימי הצעירים שלנו, כשישבנו יחד בבית הקפה האהוב עלינו. אז כן, האייס וניל היה לגמרי טעים ומרענן. הבונוס הכי גדול? החוויה הזו הצחיקה אותנו, והזכירה לנו כמה חשוב לקחת קצת זמן להנות עם החברות הכי טובות שלך – במיוחד דרך קינוח מרענן בקיץ לוהט.
הכנתם ואהבתם? רוצים לשאול שאלה? שתפו אותנו בתגובות!
הרשמו עכשיו
תודיעו לי על
0 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר הכי הרבה הצביעו
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות

הרשמו לניוזלטר שלנו

קבלו מתכונים מיוחדים, טיפים וסודות שלא שמעתם באף מקום!

מתכונים דומים:

0
נשמח לשמוע מה אתם חושבים, תרגישו חופשי!x