קוקטייל אפרול שפריץ' – מתכון קל ופירותי לאוהבי האלכוהול

אפרול מתכון
1 רעבים דירגו את המתכון

רכיבים להכנת קוקטייל אפרול מהחלומות

  • 1/2 כוס וודקה איכותית (כי מי אנחנו שנשקר, אי אפשר להכין אפרול סביר עם וודקה זולה)
  • 1/4 כוס אפרול (כן, כן, זו לא טעות, 1/4 כוס!)
  • 1/4 כוס פרוסקו (או יין מבעבע יבש אחר – כבר אמרנו שאנחנו לא שופטים)
  • פרוסת תפוז דקה לקישוט (אופציונלי, אבל תודו שזה מוסיף)

איך מכינים אפרול סוף הדרך?

  1. ממלאים כוס יין גדולה (כוס יין אדום, לא כוסית זריקה) בקוביות קרח עד הסוף.
  2. מוסיפים את הוודקה, האפרול והפרוסקו לכוס.
  3. מערבבים בעדינות בעזרת כפית בר (או כל כפית ארוכה אחרת – העיקר לא לערבב עם מזלג!).
  4. מקשטים בפרוסת תפוז דקה (שוב, רק אם בא לכם להשוויץ).
  5. שותים ונהנים מהחיים! (כי חיים רק פעם אחת, וצריך ליהנות מהם עם קוקטייל טוב).

שיפורים ותוספות לאפרול משודרג

  • אפרול ספריץ' חמצמץ: מוסיפים 1/2 אונקי מיץ לימון טרי.
  • אפרול ספריץ' פירותי: מוסיפים 1/2 אונקי ליקר פירות יער ( Chambord למשל).
  • אפרול ספריץ' מריר: מוסיפים 2-3 טיפות ביטר אנגוסטורה.
  • אפרול ספריץ' מרענן: מוסיפים כמה עלי נענע טריים קרועים.
  • אפרול ספריץ' חגיגי: מוסיפים כפית גרגירי רימון טריים.

תחליפי חומרים אפשריים לקוקטייל אפרול

  • ניתן להחליף את הוודקה בג'ין או ברום איכותיים.
  • ניתן להחליף את הפרוסקו ביין מבעבע אחר, כמו קאווה או למברוסקו.
  • ניתן להחליף את פרוסת התפוז בפלח אשכולית או לימון.
  • ניתן להשתמש במיץ תפוזים סחוט טרי במקום פרוסת התפוז.
  • ניתן להוסיף סירופ סוכר (1/2 אונקי) במידה ורוצים משקה מתוק יותר.

טיפים ועצות לאפרול מושלם

  • השתמשו במרכיבים איכותיים – זה ישפיע ישירות על טעם המשקה הסופי.
  • קררו היטב את הכוסות לפני ההגשה.
  • אל תערבבו יותר מדי – עדיף לערבב פחות מאשר יותר.
  • הגישו מיד לאחר הערבוב.
  • אל תפחדו להתנסות!

שאלות ותשובות לגבי קוקטייל אפרול ספריץ'

1. האם ניתן להכין אפרול ספריץ' מראש?

לא מומלץ להכין את הקוקטייל מראש, שכן הפרוסקו יאבד מההברקה שלו והקרח יימס וידלל את המשקה. הכינו והגישו מיד.

2. איזה סוג פרוסקו הכי מתאים לאפרול ספריץ'?

פרוסקו יבש הוא הבחירה הקלאסית, אך ניתן להשתמש גם בפרוסקו יבש במיוחד למשקה פחות מתוק.

3. האם אפשר להשתמש בסודה במקום פרוסקו?

כן, אך הטעם יהיה שונה לגמרי. הסודה תיצור משקה מרענן יותר, אך פחות מורכב בטעמיו.

4. האם ניתן להכין אפרול ספריץ' ללא אלכוהול?

כן, ניתן להחליף את הוודקה והפרוסקו במיץ אשכוליות אדומות וסודה.

5. איך שומרים אפרול ספריץ'?

לא מומלץ לשמור את המשקה לאחר הכנתו. הכינו והגישו מיד.

6. באיזה כוס מומלץ להגיש אפרול ספריץ'?

מומלץ להגיש בכוס יין אדום גדולה.

7. האם ניתן להכין אפרול ספריץ' בכמות גדולה יותר?

בהחלט! ניתן להכפיל או לשלש את כמויות המצרכים בהתאם לכמות האורחים.

רגע אחד בצהריים של יולי לוהט בתל אביב, כשהשמש הכתה בראש והזיעה טפטפה, נכנסתי לבר קטן ברחוב דיזנגוף. הברמן, בחור צעיר עם קעקועים וחיוך רחב, הציע לי לנסות משהו מיוחד - קוקטייל איטלקי בשם אפרול שפריץ. נזכרתי איך לפני שנתיים, כשטיילתי בונציה, ראיתי את הכתום הזוהר הזה בכל פינה.התאהבתי בצבע הכתום העמוק, בבועות המרעננות ובטעם המר-מתוק. החלטתי ללמוד להכין אותו בעצמי. אחרי כמה ניסיונות כושלים (כולל פעם אחת שהמשקה יצא חזק מדי ושלחתי חבר שלם הביתה במונית), סוף סוף מצאתי את היחס המושלם.עכשיו כשחברים מגיעים אליי בקיץ, אני תמיד מכין להם אפרול שפריץ. זה התחיל כקוקטייל והפך למסורת של ממש. אפילו דודה שלי, שתמיד שותה רק יין לבן, התמכרה. היא אומרת שזה מזכיר לה את החופשה שלה באמלפי לפני 30 שנה.הסוד הוא ביחסים - 3 חלקים פרוסקו, 2 חלקים אפרול, 1 חלק סודה, והכי חשוב - קרח בשפע ופלח תפוז טרי. ככה זה כשמשקה פשוט הופך לזיכרון של קיץ תל אביבי מושלם.
הכנתם ואהבתם? רוצים לשאול שאלה? שתפו אותנו בתגובות!
הרשמו עכשיו
תודיעו לי על
0 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר הכי הרבה הצביעו
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות

הרשמו לניוזלטר שלנו

קבלו מתכונים מיוחדים, טיפים וסודות שלא שמעתם באף מקום!

מתכונים דומים:

0
נשמח לשמוע מה אתם חושבים, תרגישו חופשי!x