מתכון לקרואסון ביתי מושלם – קל ומהיר להכנה!

קרואסון מתכון
1 רעבים דירגו את המתכון

רכיבים להכנת קרואסון ביתי מושלם

  • 5 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כוס חלב פושר
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 1/4 כוס חמאה מומסת
  • 1 ביצה טרופה (לחימום)
  • 200 גרם חמאה קרה מאוד (להברשה)

איך מכינים קרואסון נימוח וטעים?

  1. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים היבשים. מוסיפים את החלב הפושר, המים הפושרים והחמאה המומסת ומערבבים בעזרת וו לישה עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  2. לשים את הבצק: מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.
  3. התפחה ראשונה: מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים במשך כשעה, או עד להכפלת הנפח.
  4. מריחת החמאה: מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח קלות ומרדדים למלבן גדול בעובי של כ-1 ס"מ.
    מורחים את החמאה הקרה על 2/3 משטח המלבן, מקפלים את השליש הריק על השליש האמצעי, ואת השליש עם החמאה מעליו, כמו מעטפה.
  5. קיפולים ורידוד: מרדדים את הבצק המקופל שוב למלבן, מקפלים שוב לשלישים כמו בשלב הקודם, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך 30 דקות.
    חוזרים על שלב זה 3 פעמים נוספות.
  6. חיתוך וגלגול: לאחר הקירור הסופי, מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי של כ-1/2 ס"מ. חותכים את המלבן למשולשים שווים.
    מגלגלים כל משולש מהבסיס הרחב לכיוון השפיץ, ויוצרים צורה של סהר.
  7. התפחה שנייה: מסדרים את הקרואסונים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת נקייה ומתפיחים במשך כ-30 דקות.
  8. אפייה: מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. מברישים את הקרואסונים בביצה טרופה ואופים במשך כ-20 דקות, או עד להזהבה יפה.

שדרוגים וטעמים נוספים לקרואסון

  • קרואסון שוקולד: ממלאים כל קרואסון בריבוע שוקולד מריר או חלב לפני הגלגול.
  • קרואסון שקדים: מורחים שכבה דקה של ממרח שקדים על כל קרואסון לפני האפייה.
  • קרואסון גבינות: ממלאים כל קרואסון בכפית גבינה לבנה או גבינת שמנת לפני הגלגול.
  • קרואסון פיצה: לפני האפייה, מורחים רוטב פיצה, מפזרים גבינה צהובה ותוספות אהובות.
  • קרואסון קינמון: לפני גלגול הקרואסונים, מפזרים תערובת של סוכר חום וקינמון טחון.

תחליפים אפשריים במתכון

  • חלב: ניתן להשתמש בחלב סויה או חלב שקדים במקום חלב פרה.
  • חמאה: ניתן להשתמש במחמאה או בשמן קוקוס במקום בחמאה.
  • ביצה: ניתן להשתמש בתחליף ביצה (כגון תערובת זרעי פשתן) להברשה.

טיפים ועצות לאפיית קרואסון מושלמת

  • חשוב להשתמש בחומרי גלם איכותיים ובחמאה קרה מאוד להברשה, על מנת לקבל קרואסון פריך ואוורירי.
  • מומלץ ללוש את הבצק במשך זמן ארוך (כ-10 דקות) על מנת לפתח את הגלוטן בבצק ולקבל קרואסון אוורירי במיוחד.
  • הקפידו על זמני ההתפחה על מנת לקבל קרואסון אוורירי וגבוה.
  • ניתן להקפיא את הקרואסונים לאחר האפייה ולחמם אותם בתנור לפני ההגשה.
  • ניתן לשמור את הקרואסונים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד יומיים.
  • כדי לקבל קרואסון פריך במיוחד, מומלץ לאפות אותו בחום גבוה (200 מעלות צלזיוס) במשך 10 דקות ראשונות.
  • ניתן להוסיף תוספות שונות לבצק הקרואסון, כמו צימוקים, אגוזים קצוצים או שוקולד צ'יפס.
  • ניתן להבריש את הקרואסונים בחמאה מומסת לאחר האפייה לקבלת מרקם פריך וטעם עשיר יותר.

שאלות נפוצות אודות הכנת קרואסון ביתי

1. האם ניתן להכין קרואסון ללא מיקסר?

בהחלט! ניתן ללוש את הבצק ידנית במשך כ-15-20 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.

2. מה עושים אם אין לי מספיק זמן להתפחה?

ניתן להכין את הבצק יום לפני, לעטוף אותו היטב בניילון נצמד ולאחסן במקרר למשך לילה. בבוקר, מוציאים את הבצק מהמקרר, נותנים לו להגיע לטמפרטורת החדר, ומתפיחים אותו במקום חמים במשך כשעה לפני שממשיכים בהכנת המתכון.

3. איך יודעים מתי הקרואסון מוכן?

הקרואסון מוכן כאשר הוא זהוב ופריך למגע.

4. האם ניתן להקפיא את הקרואסון?

בהחלט! ניתן להקפיא את הקרואסון לאחר האפייה ולחמם אותו בתנור לפני ההגשה.

5. למה הקרואסון שלי לא תפח מספיק?

ייתכן שהסיבה לכך היא שמרים לא פעילים, חוסר התפחה, או אפייה בטמפרטורה נמוכה מדי.

6. איך שומרים על הקרואסון טרי לאורך זמן?

מומלץ לשמור את הקרואסון בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד יומיים. ניתן גם להקפיא את הקרואסון לאחר האפייה ולחמם אותו בתנור לפני ההגשה.

הייתי בת 22, סטודנטית צעירה בפריז, ואת הקרואסון הראשון שלי הכנתי בדירת הסטודנטים הקטנטנה שלי ברובע ה-18. זה היה אחרי לילה ארוך של לימודים לבחינה בהיסטוריה של האמנות, והחלטתי שמגיע לי פינוק.התחלתי להכין את הבצק בשעה מטורפת של לפנות בוקר. הדירה הקטנה התמלאה בריח של חמאה ושמרים, והשכנים בטח חשבו שהשתגעתי. אבל היי, מי לא רוצה להתעורר לריח של קרואסונים טריים?תוך כדי הלישה והקיפול, נזכרתי בסבתא שלי. היא תמיד אמרה שהסוד לקרואסון מושלם הוא סבלנות. ואני, עם כל האנרגיה של גיל 22, הייתי הכל חוץ מסבלנית. אבל הפעם החלטתי לנסות את השיטה שלה.בזמן שהבצק נח במקרר, יצאתי לריצת בוקר לאורך תעלת סן מרטן. כשחזרתי, הבצק היה מוכן לגלגול וחיתוך. זה היה מאתגר בדירונת הצפופה, אבל איכשהו הצלחתי לא להפיל שום דבר.כשהקרואסונים יצאו מהתנור, הם היו רחוקים מלהיות מושלמים. חלקם היו שרופים קצת בקצוות, ואחרים לא ממש שמרו על הצורה המשולשת המסורתית. אבל הריח... אוי הריח הזה. הוא מילא את כל הבניין.פתאום, שמעתי דפיקה בדלת. זה היה השכן שלי, פייר, סטודנט צרפתי שתמיד התנשא עליי בגלל המבטא הישראלי שלי. הוא הריח את הקרואסונים ובא לבדוק מה קורה.הזמנתי אותו פנימה, ולמרות שהקרואסונים לא היו מושלמים, הוא אכל שלושה ברצף. מסתבר שגם לצרפתים קשה לעמוד בפני ריח של מאפה טרי, לא משנה מי הכין אותו.מאז, בכל פעם שאני מכינה קרואסונים, אני נזכרת בבוקר ההוא בפריז. זה מזכיר לי שלפעמים, הדברים הכי טעימים בחיים הם דווקא אלה שלא יוצאים מושלמים.
הכנתם ואהבתם? רוצים לשאול שאלה? שתפו אותנו בתגובות!
הרשמו עכשיו
תודיעו לי על
0 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר הכי הרבה הצביעו
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות

הרשמו לניוזלטר שלנו

קבלו מתכונים מיוחדים, טיפים וסודות שלא שמעתם באף מקום!

מתכונים דומים:

0
נשמח לשמוע מה אתם חושבים, תרגישו חופשי!x