מתכון מיץ סלק מרענן: בריאות בכוס תוך 5 דקות

מיץ-סלק
1 רעבים דירגו את המתכון

רכיבים להכנת מיץ סלק

  • 1 סלק קטן, מרובע ומקולף
  • 1 תפוח גדול, מרובע
  • 1 גזר
  • חתיכת ג'ינג'ר בגודל חצי אגודל
  • 2 כפיות חומץ תפוחים

איך להכין מיץ סלק?

  1. אם יש לכם מסחטת מיצים: הכניסו את כל הרכיבים למסחטה לתוך כוס.
  2. ערבבו היטב את המיץ.
  3. הגישו עם קרח.
  4. אם אין לכם מסחטת מיצים: חתכו את כל הרכיבים לקוביות.
  5. הכניסו את הקוביות לבלנדר עם 200 מ"ל מים קרים.
  6. טחנו עד לקבלת מרקם חלק ככל האפשר.
  7. סננו את המיץ דרך מסננת דקה (אפשר לרפד את המסננת עם בד גבינה נקי לקבלת מיץ דק יותר).
  8. מזגו את המיץ המסונן לכוס והגישו עם קרח.

שיפורים ותוספות

ניתן להוסיף עלי נענע טריים לטעם רענן יותר. אפשר גם להוסיף מעט לימון סחוט לחמיצות נוספת. לטעם מתוק יותר, שקלו להוסיף כפית דבש או מייפל.

תחליפי חומרים אפשריים

  • במקום תפוח, אפשר להשתמש באגס
  • ניתן להחליף את הגזר בקישוא או בסלרי
  • במקום ג'ינג'ר, אפשר להשתמש בכורכום טרי
  • חומץ בלסמי יכול להחליף את חומץ התפוחים

טיפים ועצות

  • השתמשו בסלק אורגני אם אפשר, כדי להימנע מחומרי הדברה
  • שטפו היטב את כל הירקות והפירות לפני הכנת המיץ
  • הכינו את המיץ סמוך ככל האפשר לזמן ההגשה לטעם הטוב ביותר
  • אם אתם מכינים מראש, אחסנו במקרר עד 24 שעות במיכל אטום
  • נסו להוסיף קרח כתוש למיץ לטקסטורה מעניינת יותר
  • ערבבו היטב לפני השתייה, כיוון שהמיץ נוטה להיפרד

שאלות ותשובות לגבי המנה

האם מיץ סלק בריא?

מיץ סלק עשיר בויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין C, חומצה פולית וברזל. הוא ידוע גם בתכונותיו נוגדות החמצון ויכולתו לסייע בהורדת לחץ דם.

כמה זמן ניתן לשמור את המיץ?

מומלץ לשתות את המיץ טרי, אך ניתן לשמור אותו במקרר עד 24 שעות במיכל אטום.

האם ניתן להקפיא את המיץ?

ניתן להקפיא את המיץ, אך הדבר עלול לפגוע במרקם ובטעם. אם בכל זאת מקפיאים, יש להפשיר במקרר ולנער היטב לפני השתייה.

האם המיץ מתאים לדיאטה?

המיץ נחשב לאפשרות בריאה ודלת קלוריות, אך יש לזכור שהוא מכיל סוכרים טבעיים. מומלץ לשתות במתינות כחלק מתזונה מאוזנת.

איך אפשר להפחית את הטעם החזק של הסלק?

ניתן להוסיף יותר תפוח או גזר למיץ כדי לאזן את טעם הסלק. תוספת של לימון או תפוז יכולה גם היא לעדן את הטעם.

השעון מראה 6:30 בבוקר, והשמש מתחילה לפרוץ את קו הים מול חופי תל אביב. ברגעים כאלה, בדיוק כמו אז כשגרנו מול הים, תמיד ידענו – זה הזמן המושלם להתחיל את היום במשהו קצת שונה, משהו שייתן בוסט קטן לכל המערכות. אז עוצרים רגע. לא קפה, לא טוסט... הפעם זה סלק.לפני כמה שנים, סבתא רינה סיפרה לי שאצלם, במרוקו, היו שותים מיץ סלק כמעט לכל ארוחה, במיוחד כשהיו צריכים כוח לפני עונות העבודה הקשות בשדות. "זה עושה קסמים, באמת", היא אמרה. ואני? סבתא הייתה כל כך משכנעת, שלא היה ספק שאנסה את זה גם. במיוחד כשאתם מתחילים את היום עם אותו מיץ אדום עז, אפשר להרגיש את הדחיפה של האנרגיה.אז עכשיו, כבר שנים שאני פותחת את הבקרים עם כוס מיץ סלק טרי. סלק, תפוח, ג'ינג'ר קטן, ותפוח עץ שמאזן את כל הטעמים. כן, כן, גם קצת חומץ תפוחים למי שאוהב את הטוויסט. משקה פשוט, טהור, שכולו נותן לכם את ההרגשה שיש לכם יום גדול לפניכם, גם אם אתם עוד בשלב של לנער את השמיכה.יאללה, לכו להכין לכם כוס!
הכנתם ואהבתם? רוצים לשאול שאלה? שתפו אותנו בתגובות!
הרשמו עכשיו
תודיעו לי על
0 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר הכי הרבה הצביעו
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות

הרשמו לניוזלטר שלנו

קבלו מתכונים מיוחדים, טיפים וסודות שלא שמעתם באף מקום!

מתכונים דומים:

0
נשמח לשמוע מה אתם חושבים, תרגישו חופשי!x