מתכון לבלינצ'ס מושלמים שכולם אוהבים

מתכון לבלינצס
1 רעבים דירגו את המתכון

רכיבים להכנת בלינצ'ס משגעים:

  • 1 כוס קמח
  • ¼ כפית מלח
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס חלב
  • ½ כוס מים
  • 2 כפות חמאה מומסת (ועוד קצת להברשה)

איך מכינים בלינצ'ס מושלמים?

  1. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח והמלח.
  2. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הביצים, החלב, המים ו-2 כפות חמאה מומסת.
  3. יוצקים בהדרגה את תערובת הנוזלים לתוך תערובת הקמח, תוך כדי טריפה מתמדת, עד לקבלת בלילה חלקה וללא גושים.
  4. מחממים מחבת נון-סטיק בינונית על אש בינונית. מברישים את המחבת במעט חמאה מומסת.
  5. יוצקים ¼ כוס מהבלילה למרכז המחבת החמה ומטים את המחבת לכל הכיוונים עד שהבלילה מכסה את תחתית המחבת בשכבה אחידה ודקה.
  6. מטגנים במשך כדקה או עד ששולי הבלינצ'ס מתחילים להזהיב, ואז הופכים בזהירות ומטגנים עוד 30 שניות בצד השני.
  7. מעבירים את הבלינצ'ס המוכן לצלחת ומכסים במגבת מטבח נקייה כדי לשמור על לחות.
  8. חוזרים על התהליך עם שאר הבלילה.

שדרוגים ופינוקים לבלינצ'ס שלכם:

  1. מילוי גבינה מתוקה: מערבבים גבינה לבנה, סוכר, וניל וקליפת לימון מגוררת.
  2. מילוי פירות: פירות יער טריים, פרוסות תות שדה, בננה פרוסה, או כל פרי אהוב אחר.
  3. אגוזים: אגוזי מלך קצוצים, פקאן קלויים, או שקדים פרוסים.
  4. שוקולד: שוקולד מריר מגורר, שבבי שוקולד לבן, או ממרח שוקולד.
  5. רוטב: שמנת חמוצה, ריבת תות, דבש, או סירופ מייפל.
  6. קינמון: מפזרים קמצוץ קינמון מעל הבלינצ'ס המוכנים.

תחליפי חומרים אפשריים:

  • חלב: חלב סויה, חלב שקדים, או חלב אורז
  • חמאה: שמן קוקוס, שמן קנולה, או כל שמן צמחי אחר
  • קמח: קמח כוסמין מלא, קמח שיפון, או קמח ללא גלוטן (בתוספת כף אחת של גומי קצח טחון )

טיפים ועצות להכנת בלינצ'ס מעולים:

  • מומלץ להניח לתערובת הבלילה לנוח במקרר למשך 30 דקות לפני השימוש. פעולה זו תגרום לבלינצ'ס להיות רכים יותר.
  • חשוב להשתמש במחבת נון-סטיק איכותית כדי למנוע הדבקות.
  • יש לוודא שהמחבת חמה מספיק לפני שיוצקים את הבלילה.
  • אין צורך להפוך את הבלינצ'ס יותר מפעם אחת.
  • ניתן להקפיא את הבלינצ'ס המוכנים בין שני ניירות אפיה ולחמם אותם בזמן ההגשה.
  • כדי ליצור אפקט מרשים, מגלגלים את הבלינצ'ס לצורת קונוס וממלאים אותם במילוי האוהב עליכם.
  • מגישים את הבלינצ'ס מיד עם הכנתם.

שאלות ותשובות לגבי בלינצ'ס :

1. האם ניתן להכין את הבלילה מראש?

בהחלט! ניתן להכין את הבלילה עד יומיים מראש ולשמור אותה במקרר בכלי אטום.

2. מה עושים אם הבלינצ'ס נדבקים למחבת?

ייתכן והמחבת לא חמה מספיק או שהיא יבשה מדי. נסו להוסיף מעט חמאה מומסת למחבת וחממו אותה היטב לפני שיוצקים את הבלילה.

3. האם ניתן להשתמש בבלינצ'ס קנויים?

כמובן! ניתן למצוא בלינצ'ס מוכנים ברוב הסופרמרקטים.

4. מהו המילוי הקלאסי לבלינצ'ס?

המילוי הקלאסי הוא מילוי גבינה מתוקה, אך ניתן למלא את הבלינצ'ס בכל מילוי שאוהבים.

5. האם ניתן להכין בלינצ'ס מתוקים ומלוחים?

כן, ניתן להכין בלינצ'ס מתוקים עם מילויים כמו גבינה, פירות ושוקולד, וכן בלינצ'ס מלוחים עם מילויים כמו גבינות מלוחות, ירקות ובשר.

6. כיצד שומרים בלינצ'ס מוכנים?

ניתן לשמור בלינצ'ס מוכנים במקרר עד יומיים בכלי אטום.

7. איך מחממים בלינצ'ס?

ניתן לחמם בלינצ'ס במיקרוגל, בתנור או במחבת.

סבתא שלי תמיד אמרה שבלינצ'ס זה לא סתם אוכל, זה אהבה עטופה בבצק דק. ואני? הייתי בטוח שזה סתם מתכון מיושן שאף אחד כבר לא מכין. טוב, עד שהגעתי לדייט ההוא עם רננה.היא הזמינה אותי אליה הביתה, ואני כבר דמיינתי איזה ארוחת שף מפוצצת. במקום זה, נכנסתי למטבח וראיתי אותה עומדת ליד הכיריים עם מחבת ענקית, שופכת בצק דקיק ומסובבת אותו בתנועות מהירות. ריח של חמאה מבושמת מילא את החלל.תראה, היא אמרה, ככה מכינים בלינצ'ס אמיתי. למדתי את זה מסבתא שלי, שלמדה מסבתא שלה ברוסיה. זה כמו מסורת משפחתית.התיישבתי לידה וצפיתי בקסם הזה קורה מול העיניים. היא מילאה את הבלינצ'ס בגבינה מתוקה, קיפלה אותם בזריזות, והניחה על צלחת. ואז הגיע הרגע המכונן - טעמתי ביס אחד והרגשתי כאילו חזרתי בזמן. הטעם המוכר והנוסטלגי הזה, המרקם העדין, הכל היה בדיוק כמו שזכרתי מילדות.מאז אותו ערב, בלינצ'ס הפך להיות הדבר שלנו. בכל פעם שאנחנו רוצים לפנק אחד את השני, או סתם להרגיש קצת כמו ילדים שוב, אנחנו שולפים את המחבת ומתחילים לטגן. זה לא רק אוכל, זו מסורת שעוברת מדור לדור, ועכשיו גם אנחנו חלק ממנה.אז בפעם הבאה שמתחשק לכם משהו מתוק ונוסטלגי, אל תלכו למסעדה. פשוט תכינו בלינצ'ס בבית. זה לא רק טעים, זה גם מחבר אותך למשהו גדול יותר. ומי יודע, אולי גם אתם תמצאו בו את האהבה שלכם.
הכנתם ואהבתם? רוצים לשאול שאלה? שתפו אותנו בתגובות!
הרשמו עכשיו
תודיעו לי על
0 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר הכי הרבה הצביעו
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות

הרשמו לניוזלטר שלנו

קבלו מתכונים מיוחדים, טיפים וסודות שלא שמעתם באף מקום!

מתכונים דומים:

0
נשמח לשמוע מה אתם חושבים, תרגישו חופשי!x