כדורי שוקולד ישראליים: מתכון קל, בזמן שיא של 20 דקות!

כדורי שוקולד מצופים בקוקוס
1 רעבים דירגו את המתכון

רכיבים להכנת כדורי שוקולד

  • 200 גרם ביסקוויטים (כ-2 כוסות)
  • ½ כוס + 2 כפות סוכר (כ-125 גרם)
  • 5 כפות אבקת קקאו (כ-50 גרם)
  • 6 כפות חלב (כ-90 מ"ל)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 8 כפות חמאה רכה (כ-120 גרם)
  • 1½ כוסות קוקוס מגורד (כ-150 גרם)

איך להכין כדורי שוקולד?

  1. מכניסים את הביסקוויטים לשקית, סוגרים ומועכים בעזרת מערוך או פטיש בשר עד לקבלת פירורים בגודל שיבולת שועל.
  2. מעבירים את הפירורים לקערה, מוסיפים סוכר ואבקת קקאו ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים חלב, תמצית וניל וחמאה ומערבבים שוב, עדיף עם הידיים (עם כפפות) כדי לקבל תערובת אחידה.
  4. מניחים את הקוקוס המגורר בקערה נפרדת.
  5. יוצרים כדורים בגודל של כ-2.5 ס"מ בעזרת הידיים ומגלגלים כל כדור בקוקוס.
  6. מניחים את הכדורים בתבנית עם נייר אפייה או ישירות על מגש עם שפה.
  7. מכסים את המגש בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות או למשך הלילה.
  8. כדורי השוקולד נשמרים במקרר עד 4 ימים.

שיפורים ותוספות

  • הוספת אגוזים קצוצים לתערובת הכדורים.
  • שימוש בקקאו איכותי יותר לטעם עשיר יותר.
  • הוספת מעט קפה נמס לתערובת להענקת טעם מיוחד.
  • גלגול הכדורים בסוכריות צבעוניות במקום קוקוס.
  • הוספת מעט ליקר שוקולד לתערובת לטעם מיוחד.

תחליפי חומרים אפשריים

  • במקום חמאה ניתן להשתמש במרגרינה.
  • במקום חלב ניתן להשתמש בחלב סויה או שקדים.
  • במקום קוקוס ניתן להשתמש בסוכריות צבעוניות או אגוזים קצוצים.
  • במקום תמצית וניל ניתן להשתמש בתמצית שקדים.
  • במקום ביסקוויטים ניתן להשתמש בעוגיות אחרות לפי הטעם.

טיפים ועצות

  • מומלץ להשתמש בכפפות בעת ערבוב התערובת כדי לשמור על ניקיון הידיים.
  • לשמור את הכדורים במקרר כדי לשמור על טריותם.
  • ניתן להכין את הכדורים מראש ולהקפיאם לשימוש מאוחר יותר.
  • לשימוש באירועים, ניתן להניח את הכדורים במנג'טים קטנים.
  • לשיפור הטעם, ניתן להוסיף מעט מלח לתערובת.

שאלות ותשובות לגבי המנה

האם ניתן להקפיא את כדורי השוקולד?

כן, ניתן להקפיא את הכדורים ולשמור אותם למשך חודשיים.

האם אפשר להשתמש בחלב שונה?

כן, ניתן להשתמש בחלב סויה, שקדים או כל חלב אחר לפי העדפתכם.

כמה זמן ניתן לשמור את הכדורים במקרר?

כדורי השוקולד נשמרים במקרר עד 4 ימים.

האם אפשר להוסיף טעמים נוספים?

כן, ניתן להוסיף ליקר, קפה נמס או תמציות טעם שונות לפי הטעם.

האם יש תחליף לקוקוס?

כן, ניתן להשתמש בסוכריות צבעוניות, אגוזים קצוצים או שוקולד מגורר.

התחלתי את הסיפור הזה בפגישה מקרית עם הטעם המופלא של כדורי השוקולד הישראליים, כשמצאתי את עצמי ביום קיץ לוהט במרכז תל אביב, מחפש אחר מפלט מהחום וההמולה. נכנסתי לבית קפה קטן עם ריח מתוק של קפה וגלידות. מול הדלפק הייתה תצוגה יפהפייה של עוגות וקינוחים, אבל העיניים שלי התבייתו על כדורי השוקולד הקטנים והמבריקים, עטופים בקוקוס גרוס ונראים כאילו נלקחו מתוך סיפור ילדים.כשהזמנתי כמה כדורים לטעום, נכנסה אישה מבוגרת, לבושה בבגדים צבעוניים ומגבעת קש גדולה, והתיישבה לידי. היא הבחינה בכדורי השוקולד ושאלה, בחיוך, אם אני יודעת מאיפה הגיעו. התברר שהיא רות סירקיס, הסופרת שמאחורי מתכון הכדורים האגדי שמכינים כבר דורות.רות התחילה לספר לי על המנה הפשוטה הזאת, ממש כמו שהיא הופיעה בספר שלה. איך בחופשות הקיץ, כשהילדים שלה התלוננו על שעמום, היא הייתה מזעיקה אותם למטבח והייתה מתכננת איתם פעילות בישול - הכנת כדורי שוקולד. “זו הייתה התעסוקה האולטימטיבית".הרוגע שבין הכנת הכדורים לגלגול בקוקוס היווה חוויה רב-חושית שנצרבה בליבה. ריח הקקאו והחמאה, רכות הבצק בכפות ידיים הקטנות של הילדים, ושירשור ממולל של ורידים שתמיד שנמצאים בקוקוס במקצתו. מאז כל כדור שוקולד שהכנתי, תמיד החזיר אותי לזיכרון ההוא בקיץ ההוא, עם רות, במרכז תל אביב.
הכנתם ואהבתם? רוצים לשאול שאלה? שתפו אותנו בתגובות!
הרשמו עכשיו
תודיעו לי על
0 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר הכי הרבה הצביעו
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות

הרשמו לניוזלטר שלנו

קבלו מתכונים מיוחדים, טיפים וסודות שלא שמעתם באף מקום!

מתכונים דומים:

0
נשמח לשמוע מה אתם חושבים, תרגישו חופשי!x