מתכון קל לטופו מוקפץ פריך עם ירקות טריים

מתכון קל לטופו מוקפץ פריך עם ירקות טריים
1 רעבים דירגו את המתכון

רכיבים להכנת טופו מוקפץ

  • 1 חבילה (400 גרם) טופו מוצק במיוחד, קפוא והפשר
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1/4 כפית אבקת חמש תבלינים סינית

לרוטב:

  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב הויסין
  • 1 כף יין שאושינג
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1-2 כפיות רוטב צ'ילי-שום
  • 1 כף סוכר חום

לירקות:

  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורד
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • 2 גבעולי בוק צ'וי, חתוכים

לקישוט:

  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 1 כף שמן שומשום קלוי
  • 1 כף שומשום קלוי

איך להכין טופו מוקפץ?

  1. סחטו את הטופו וחתכו לקוביות בגודל 2 ס"מ.
  2. ערבבו את הקורנפלור, הפלפל הלבן ואבקת חמש התבלינים בקערה קטנה.
  3. צפו את קוביות הטופו בתערובת התבלינים.
  4. חממו מחבת ווק על אש גבוהה. הוסיפו שמן וטגנו את הטופו עד להזהבה מכל הצדדים. הוציאו והניחו בצד.
  5. הכינו את הרוטב בקערה נפרדת על ידי ערבוב כל המרכיבים.
  6. באותה מחבת, טגנו את השום והג'ינג'ר כדקה.
  7. הוסיפו את הפלפל והבוק צ'וי וטגנו כ-2 דקות נוספות.
  8. צקו את הרוטב לירקות וערבבו. בשלו כ-2 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.
  9. החזירו את הטופו למחבת וערבבו.
  10. הוסיפו כוסברה, שמן שומשום ושומשום קלוי ערב הגשה.

שיפורים ותוספות

  • נסו להוסיף ירקות נוספים כמו ברוקולי, גזר או פטריות
  • הגישו עם אורז מאודה או אטריות מוקפצות
  • לגרסה חריפה יותר הוסיפו פלפל צ'ילי טרי קצוץ

תחליפי חומרים אפשריים

  • במקום יין שאושינג ניתן להשתמש במירין או שרי יבש
  • ניתן להחליף את רוטב הצ'ילי-שום בסמבל אולק
  • במקום בוק צ'וי אפשר להשתמש בתרד או בכרוב סיני

טיפים ועצות

  • הקפאת הטופו לפני ההכנה משפרת את המרקם והספיגה של הטעמים
  • חממו את הווק היטב לפני הטיגון להשגת קראסט פריך
  • חתכו את כל הירקות לגודל דומה לבישול אחיד
  • הכינו את כל המרכיבים מראש כי הבישול מהיר מאוד
  • השתמשו במחבת גדולה אם אין לכם ווק
  • אל תבשלו יותר מדי את הירקות כדי לשמור על פריכות

שאלות ותשובות לגבי המנה

האם ניתן להכין את המנה מראש?

ניתן להכין את הטופו והרוטב מראש, אך מומלץ לטגן את הירקות טריים לפני ההגשה.

כמה זמן שומרים את המנה במקרר?

ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים בכלי אטום. חממו במחבת או במיקרוגל לפני ההגשה.

האם אפשר להקפיא את המנה?

לא מומלץ להקפיא כי המרקם של הירקות והטופו עלול להיפגע.

איך אפשר להפוך את המנה לחריפה יותר?

הוסיפו יותר רוטב צ'ילי לרוטב או פלפל צ'ילי טרי קצוץ בזמן הטיגון.

האם אפשר להכין גרסה ללא גלוטן?

כן, החליפו את רוטב הסויה ברוטב סויה ללא גלוטן ובדקו שכל שאר הרטבים הם ללא גלוטן.

המנה של טופו מוקפץ היא כמו הפתעה בכל ביס. מזכירה לי את הפעם הראשונה שהבנתי שטופו הוא לא רק "תחליף" אלא עולם בפני עצמו. הייתי במסעדה קטנה בתל אביב, יושבת מול קערה ענקית של מוקפץ שהכין השף – מישהו שהיה פעם שחקן תיאטרון והחליט לנסות את מזלו בבישול. הוא הביא לי מנה שנראתה פשוטה מבחוץ, אבל כל נגיסה הייתה מסע לחיך – מתובלת, קראנצ'ית, ועשירה בטעמים שבחיים לא הייתי מעלה בדעתי שיצאו מטופו!השיטה של הקפאה והפשרה נותנת לטופו טוויסט, בדיוק כמו אותה מסעדה קטנה שהייתה מלאה בהפתעות. הקראנץ' הזה, עם הרוטב שמצליח להיות גם מתוק, גם חריף וגם חמוץ – פשוט וואו. כל ביס החזיר אותי לשיחה עם השף על החיים – איך כמו בטופו, כשמקפיאים משהו ועוברים איתו תהליך, הוא יוצא מהצד השני הרבה יותר מעניין ועשיר.כשאתם מכינים את המנה הזו בבית, תחשבו על זה. טופו, כמו החיים, לוקח זמן לקלוט את כל מה שסביבו. אבל כשהוא סוף סוף קולט? התוצאה היא משהו שאי אפשר להפסיק לטעום.
הכנתם ואהבתם? רוצים לשאול שאלה? שתפו אותנו בתגובות!
הרשמו עכשיו
תודיעו לי על
0 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר הכי הרבה הצביעו
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות

הרשמו לניוזלטר שלנו

קבלו מתכונים מיוחדים, טיפים וסודות שלא שמעתם באף מקום!

מתכונים דומים:

0
נשמח לשמוע מה אתם חושבים, תרגישו חופשי!x