מתכון לרביולי ביתי מהיר וטעים

מתכון לרביולי
1 רעבים דירגו את המתכון

זמני הכנה וכמות סועדים

זמן הכנת המרכיבים: 45 דקות
זמן בישול: 3-5 דקות
זמן כולל: כ-50 דקות
כמות סועדים: מתכון מתאים לכ-4 מנות

רכיבים להכנת רביולי ביתי

  • 2 כוסות קמח
  • 4 ביצים גדולות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח

איך להכין רביולי מושלם?

  1. מניחים את הקמח בקערה גדולה ועמוקה ויוצרים גומה במרכז.
  2. שוברים את הביצים לתוך הגומה ומוסיפים את שמן הזית והמלח.
  3. בעזרת מזלג, מתחילים לערבב את הביצים בזהירות ובהדרגה משלבים את הקמח מהדפנות כלפי פנים.
  4. ממשיכים לערבב עד שנוצר בצק אחיד. אם הבצק יבש מידי, מוסיפים כף מים בכל פעם עד לקבלת המרקם הרצוי. אם הבצק דביק מידי מוסיפים מעט קמח.
  5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים במשך 10 דקות, עד שהוא הופך לחלק וגמיש.
  6. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 30 דקות לפחות.
  7. לאחר מנוחה, מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים.
  8. מרדדים כל חלק לעלה דק מאוד.
  9. בעזרת חותכן עגול או כוס, קורצים עיגולים מהבצק.
  10. מניחים כפית מהמילוי הרצוי במרכז כל עיגול בצק.
  11. מקפלים את עיגולי הבצק לחצי, כך שנוצר כיסון בצורת חצי סהר ומהדקים היטב את הקצוות.
  12. מביאים סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה.
  13. מבשלים את הרביולי במים רותחים במשך 3-5 דקות, עד שהם צפים.
  14. מוציאים את הרביולי מהמים בעזרת כף מחוררת ומגישים מיד עם הרוטב הרצוי.

שיפורים ותוספות לרביולי טרי

  • מילוי גבינות: ריקוטה, פרמזן, מוצרלה, גבינת עיזים, קשקבל.
  • מילוי ירקות: תרד, פטריות, בטטה, דלעת, ארטישוק.
  • מילוי בשר: בשר בקר טחון, בשר עוף טחון, בשר כבש טחון.
  • רוטב עגבניות: רוטב עגבניות קלאסי, רוטב עגבניות פיקנטי, רוטב עגבניות עם בזיליקום.
  • רוטב שמנת: רוטב שמנת פטריות, רוטב שמנת כמהין (אופציה: שמן כמהין), רוטב שמנת פרמזן.

תחליפי חומרים אפשריים להכנת בצק רביולי

  • קמח לבן: ניתן להמיר בחלקו בקמח מלא, קמח כוסמין או קמח ללא גלוטן.
  • ביצים: ניתן להמיר בתחליף ביצים טבעוני או במיץ פשתן (1 כף זרעי פשתן טחונים + 3 כפות מים).
  • שמן זית: ניתן להמיר בשמן צמחי אחר כמו שמן קנולה או שמן חמניות.

טיפים ועצות להכנת רביולי ביתי מושלם

  • חשוב ללוש את הבצק היטב, עד שהוא הופך לחלק וגמיש.
  • מומלץ לתת לבצק לנוח במקרר לפחות 30 דקות, כך יהיה קל יותר לעבוד איתו.
  • חשוב לא למלא את כיסוני הרביולי יותר מידי, כדי שלא יתפרקו בבישול.
  • מומלץ לבשל את הרביולי במנות קטנות, כדי שלא ידבקו אחד לשני.
  • ניתן להקפיא רביולי מבושל ולהפשיר במקרר לפני השימוש.
  • כדי למנוע הדבקות, מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ועל הרביולי המוכן.
  • ניתן להשתמש במכונת פסטה לרידוד הבצק ולחיתוך הרביולי.
  • מומלץ להוסיף מעט מלח למי הבישול, בכדי למנוע הדבקות ולתת טעם.
  • מומלץ לטעום רביולי אחד לאחר הבישול ולוודא שהמילוי מוכן.

שאלות ותשובות לגבי רביולי

האם ניתן להכין רביולי ללא מכונה?

כן, ניתן להכין רביולי ללא מכונה. מרדדים את הבצק דק מאוד וקורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן עגול.

האם ניתן להקפיא רביולי?

כן, ניתן להקפיא רביולי לפני או אחרי הבישול.

מהו משך חיי המדף של רביולי טרי?

רביולי טרי נשמר במקרר עד 3 ימים.

כיצד ניתן לדעת מתי הרביולי מוכן?

כאשר הרביולי צפים, הם מוכנים.

מהו הרוטב המומלץ ביותר להגשת רביולי?

ישנם מגוון רטבים טעימים להגשת רביולי, ביניהם רוטב עגבניות, רוטב שמנת, רוטב פסטו ורוטב חמאה.

נראה לי שכולנו מכירים את הסיפור הקלאסי של הילד שמסרב לאכול ירקות, נכון? טוב, אז אני הייתי הילד הזה. אבל במקום ירקות, הייתי בררן לגבי פסטה. כן, שמעתם נכון - ילד ישראלי שלא אוהב פסטה. הורי היו בהלם מוחלט.אז יום אחד, כשהייתי בן 8, סבתא שלי החליטה לקחת את העניינים לידיים. היא הגיעה אלינו הביתה עם שקית מלאה במצרכים ואמרה: היום אנחנו מכינים רביולי מאפס.התחלנו לערבב קמח וביצים, ללוש ולרדד. הבצק נדבק לי לידיים, לשיער, לכל מקום אפשרי. סבתא צחקה ואמרה שככה זה כשמכינים פסטה טובה - צריך להתלכלך קצת.כשהגיע הזמן למלא את הרביולי, סבתא הוציאה קופסה קטנה מהתיק. בפנים היו פטריות יער שהיא ליקטה בעצמה ביער בן שמן. וואו, איזה ריח! פתאום הרגשתי כמו בסרט איטלקי.טחנו את הפטריות, הוספנו גבינות וקצת אגוזי מלך. המילוי הזה היה כל כך טעים שהתחלתי לאכול אותו ישר מהקערה. סבתא צחקה ואמרה: רגע, תשאיר קצת לרביולי!כשסוף סוף ישבנו לאכול, לא יכולתי להאמין שאני בעצמי הכנתי את זה. הרביולי היו רכים ועדינים, והמילוי היה מושלם - טעם של יער ממש.מאז אותו יום, אני לא רק אוהב פסטה - אני מכור אליה. וכל פעם שאני מכין רביולי, אני נזכר בסבתא שלי ובאותו יום קסום במטבח. זה מזכיר לי שלפעמים, כל מה שצריך כדי לשנות את הדעה שלנו על משהו, זה קצת אהבה, קצת סבלנות, והרבה קמח על הידיים.
הכנתם ואהבתם? רוצים לשאול שאלה? שתפו אותנו בתגובות!
הרשמו עכשיו
תודיעו לי על
0 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר הכי הרבה הצביעו
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות

הרשמו לניוזלטר שלנו

קבלו מתכונים מיוחדים, טיפים וסודות שלא שמעתם באף מקום!

מתכונים דומים:

0
נשמח לשמוע מה אתם חושבים, תרגישו חופשי!x