מרק מינסטרונה איטלקי – מתכון מהיר וטעים לכל המשפחה

מרק מינסטרונה מתכון
1 רעבים דירגו את המתכון

רכיבים להכנת מרק מינסטרונה איטלקי משגע

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 גזרים קצוצים
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1/2 כפית בזיליקום מיובש
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 8 כוסות ציר ירקות
  • 1 כוס פסטה קטנה (כמו אורזו, דיטליני, או מקרוני קטנים)
  • 1 (400 גרם) קופסת עגבניות חתוכות דק משומרות
  • 1 כוס שעועית ירוקה קפואה
  • 1/2 כוס גבינה מגורדת (פרמז'ן או פקורינו)

איך להכין מרק מינסטרונה ביתי וטעים?

  1. מתחילים עם טיגון קל: בסיר גדול, מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי הקצוצים ומטגנים עד שהם מתרככים מעט, כ-5 דקות.
  2. מוסיפים טעמים: מוסיפים את השום הכתוש, האורגנו, הבזיליקום והפלפל השחור לסיר ומערבבים היטב. מבשלים כדקה, תוך כדי ערבוב.
  3. יוצקים את הנוזלים: מוסיפים את ציר הירקות והעגבניות החתוכות דק לסיר. מביאים לרתיחה.
  4. מבשלים את הפסטה והשעועית: מוסיפים את הפסטה לסיר ומבשלים על פי הוראות היצרן. כ-5 דקות לפני סיום בישול הפסטה, מוסיפים את השעועית הירוקה הקפואה.
  5. מסיימים בטעמים עשירים: מבשלים עד שהשעועית רכה והמרק מסמיך מעט. מתקנים תיבול במידת הצורך.
  6. מגישים: יוצקים את המרק לקערות הגשה ומפזרים מעל גבינה מגורדת.

שיפורים ותוספות למרק מינסטרונה מושלם

  • קוביות תפוחי אדמה: מוסיפים קוביות תפוחי אדמה קטנות יחד עם הפסטה לבישול במרק.
  • זוקיני או קישואים: פורסים דק זוקיני או קישואים ומוסיפים לסיר יחד עם הגזר והסלרי.
  • עלי קייל או תרד: מוסיפים חופן עלי קייל או תרד קצוצים גס לסיר כ-5 דקות לפני סיום הבישול.
  • עדשים כתומות: מוסיפים חצי כוס עדשים כתומות שטופות יחד עם הפסטה.
  • קרוטונים ביתיים: חותכים פרוסות לחם לקוביות קטנות, מטגנים בשמן זית עד להזהבה ומפזרים מעל המרק.

תחליפי חומרים אפשריים למרק מינסטרונה

  • ציר ירקות: במקום ציר ירקות ניתן להשתמש במים רותחים עם 2-3 קוביות бульон ירקות.
  • שעועית ירוקה טרייה: במקום שעועית ירוקה קפואה ניתן להשתמש בשעועית ירוקה טרייה, חתוכה.
  • ירקות שורש: ניתן להוסיף ירקות שורש נוספים כמו שורש סלרי או שורש פטרוזיליה קצוצים דק.
  • פסטה ללא גלוטן: ניתן להשתמש בפסטה ללא גלוטן במידת הצורך.
  • קטניות נוספות: ניתן להוסיף למרק סוגי קטניות נוספים כמו חומוס או שעועית לבנה.

טיפים ועצות להכנת מרק מינסטרונה מעולה

  • טעם עשיר יותר: להעשרת טעם המרק, ניתן לטגן את הירקות עם כף רסק עגבניות לפני הוספת שאר המרכיבים.
  • אחסון: אפשר לשמור את המרק במקרר עד 3 ימים.
  • הפשרה וחימום: להפשרת המרק, מעבירים אותו למקרר ללילה. מחממים בסיר על אש נמוכה עד לחימום מלא.
  • ירקות קפואים: השתמשו בירקות קפואים איכותיים לקבלת מרק טעים.
  • מרק סמיך יותר: להסמכת המרק, מועכים מעט מהירקות בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה.
  • תיבול: טעמו את המרק במהלך הבישול ותקנו תיבול במידת הצורך.
  • מרק דליל יותר: אם המרק סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מים או ציר ירקות.
  • תוספות: הגישו את המרק עם לחם טרי או פרמז'ן מגורדת נוספת.
  • גיוון: אל תפחדו לגוון ולהשתמש בירקות עונתיים.

שאלות ותשובות לגבי מרק מינסטרונה

1. האם ניתן להכין מרק מינסטרונה צמחוני?

כן, המתכון הוא צמחוני לחלוטין.

2. האם אפשר להכין מרק מינסטרונה טבעוני?

כן, ודאו שאתם משתמשים בציר ירקות טבעוני וגבינה טבעונית (אופציונלי).

3. האם ניתן להקפיא מרק מינסטרונה?

כן, ניתן להקפיא את המרק עד 3 חודשים. מומלץ להפשיר אותו במקרר לפני החימום.

4. איזה סוגי פסטה מתאימים למרק מינסטרונה?

כל סוגי הפסטה הקטנים מתאימים למרק מינסטרונה, כמו אורזו, דיטליני, מקרוני קטנים, או אפילו פוזילי.

5. האם ניתן להשתמש בעגבניות טריות במקום עגבניות משומרות?

כן, ניתן להשתמש ב-3-4 עגבניות טריות קצוצות דק.

6. האם ניתן להכין את המרק ללא פסטה?

כן, ניתן להכין את המרק ללא פסטה, או להמיר אותה באורז מלא או קינואה.

הייתי בת 12 כשסבתא שלי לימדה אותי להכין מרק מינסטרונה. זה היה באמצע החורף, בדירה הקטנה שלה בחיפה. הרוח יללה בחוץ, וסבתא החליטה שזה הזמן המושלם ללמד אותי את סודות המטבח האיטלקי שלה.התחלנו לחתוך ירקות - גזר, סלרי, בצל. סבתא הסבירה לי שהסוד הוא לחתוך הכל לקוביות קטנות, ככה שכל כף תהיה מלאה בטעמים. היא סיפרה לי על הכפר הקטן באיטליה ממנו היא הגיעה, ואיך כל משפחה הייתה מכינה את המרק הזה בחורף.פתאום, תוך כדי שאני חותכת עגבניות, הסכין החליק לי מהיד. נבהלתי נורא, אבל סבתא רק חייכה ואמרה בקול רגוע, יאללה, עכשיו המרק יהיה עם טעם מיוחד. היא לקחה את העגבנייה המעוכה, זרקה אותה לסיר ואמרה, ככה זה במטבח, לפעמים הטעויות הכי גדולות יוצאות הכי טעימות.כשהתחלנו להוסיף את התבלינים, סבתא נתנה לי להריח כל אחד מהם. היא אמרה, תזכרי את הריחות האלה, הם ילוו אותך כל החיים. וזה באמת קרה. עד היום, כל פעם שאני מריחה אורגנו, אני חוזרת לרגע הזה במטבח של סבתא.בסוף, כשהמרק היה מוכן, ישבנו יחד ליד השולחן הקטן במטבח. בחוץ עדיין ירד גשם, אבל בפנים היה חם ונעים. סבתא מזגה לי קערה גדולה, ואמרה, זה לא סתם מרק, זו אהבה בצלחת. ואז היא קרצה ואמרה, ועכשיו תספרי לי על הילד הזה מהכיתה שאת כל כך אוהבת.עד היום, כל פעם שאני מכינה מינסטרונה, אני חוזרת לרגע הזה. הריחות, הטעמים, הצחוק של סבתא - הכל מתערבב יחד כמו הירקות במרק. וכן, עד היום אני זורקת לפעמים עגבנייה מעוכה לסיר, רק בשביל הזיכרון.
הכנתם ואהבתם? רוצים לשאול שאלה? שתפו אותנו בתגובות!
הרשמו עכשיו
תודיעו לי על
0 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר הכי הרבה הצביעו
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות

הרשמו לניוזלטר שלנו

קבלו מתכונים מיוחדים, טיפים וסודות שלא שמעתם באף מקום!

מתכונים דומים:

0
נשמח לשמוע מה אתם חושבים, תרגישו חופשי!x