מתכון לטבית – חמין עיראקי מסורתי

מתכון לטבית
1 רעבים דירגו את המתכון

רכיבים להכנת טבית

  • 2 כוסות אורז ארוך (400 גרם)
  • 2 ביצים שלמות
  • 1 כוס שעועית לבנה יבשה (200 גרם)
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 כפות שמן (30 מ"ל)
  • 1 כף פפריקה מתוקה (8 גרם)
  • 1 כפית כורכום (3 גרם)
  • 1 כף מלח (20 גרם)
  • 1/2 כפית פלפל שחור (3 גרם)
  • 4 כוסות מים רותחים (960 מ"ל)

איך להכין טבית?

  1. משרים את השעועית במים למשך לילה שלם
  2. מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה
  3. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב
  4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים
  5. מסדרים את תפוחי האדמה בתחתית סיר החמין
  6. יוצקים את תערובת האורז מעל
  7. מניחים את הביצים בשלמותן
  8. מוסיפים את השעועית המושרית
  9. יוצקים מים רותחים עד לכיסוי מלא
  10. מביאים לרתיחה על אש גבוהה
  11. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים למשך 12-14 שעות

שיפורים ותוספות

  • הוספת עצמות בקר לעומק טעם
  • שימוש בשום שלם לא קלוף
  • הוספת גרגירי חומוס מושרים
  • תיבול עם בהרט עיראקי מסורתי

תחליפי חומרים אפשריים

  • ניתן להחליף את השעועית הלבנה בשעועית חומה
  • אפשר להשתמש באורז בסמטי במקום אורז רגיל
  • ניתן להחליף את הפפריקה בתערובת פלפלים מעושנים
  • אפשר להשתמש בבטטות במקום תפוחי אדמה

טיפים ועצות

  • חשוב להשרות את השעועית מראש למניעת גזים
  • עדיף להשתמש בסיר כבד עם תחתית עבה
  • לא לערבב את התבשיל במהלך הבישול
  • מומלץ להניח נייר אפייה בין המכסה לסיר למניעת איבוד נוזלים
  • הביצים יוצאות טעימות יותר אם מניחים אותן בקליפתן
  • כדאי להכין כמות גדולה כי הטעם משתבח למחרת
  • הקפידו על אש נמוכה מאוד לבישול ארוך ואיטי

שאלות ותשובות לגבי המנה

האם אפשר להכין טבית בסיר לבישול איטי?

כן, אפשר להכין בסיר חשמלי על מצב נמוך למשך 12 שעות.

כמה זמן נשמר הטבית?

במקרר עד 4 ימים, וניתן להקפיא עד חודשיים.

למה הביצים משחימות?

זוהי תגובה כימית של הביצה עם התבלינים והבישול הארוך.

האם חובה להשרות את השעועית?

כן, השריה מקצרת זמן בישול ומקלה על העיכול.

איך מונעים התייבשות של התבשיל?

שומרים על טמפרטורה נמוכה ומוודאים אטימה טובה של הסיר.

טוב, אז בואו נדבר על טבית. זה לא סתם עוד מתכון, זה כמעט דת בבית שלנו. סבתא שלי, שעלתה מעיראק בשנות ה-50, הייתה מכינה את זה כל יום שישי בצהריים. ריח הבשר והשעועית היה ממלא את הבית, ואנחנו הילדים היינו מסתובבים סביב הסיר כמו זבובים.פעם אחת, כשהייתי בן 12, החלטתי להפתיע את סבתא ולהכין לה טבית בעצמי. איזה באסה זה היה. שרפתי את הבצל, שכחתי להוסיף מים, והשעועית יצאה קשה כמו אבנים. סבתא נכנסה למטבח, ראתה את הבלגן שעשיתי, ובמקום לצעוק עלי פשוט חיבקה אותי חזק ואמרה: יא חביבי, ככה לומדים.מאז, בכל פעם שאני מכין טבית, אני נזכר בסבתא. היא כבר לא איתנו, אבל המתכון שלה ממשיך לחיות. לפעמים אני מוסיף קצת כורכום או פלפל חריף, אבל הבסיס תמיד נשאר אותו דבר. בשר, שעועית, ותבלינים שמבשלים ביחד שעות על האש הקטנה.אגב, יש דבר אחד שלמדתי עם השנים - אין דבר כזה טבית מהיר. זה תבשיל שדורש סבלנות, בדיוק כמו שסבתא הייתה אומרת. אז אם אתם רוצים להכין טבית אמיתי, תתכוננו לבלות כמה שעות טובות במטבח. אבל האמינו לי, זה שווה כל רגע. ואם תצליחו להכין אותו כמו שצריך, תזמינו אותי, אני אשמח לבוא לטעום.
הכנתם ואהבתם? רוצים לשאול שאלה? שתפו אותנו בתגובות!
הרשמו עכשיו
תודיעו לי על
0 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר הכי הרבה הצביעו
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות

הרשמו לניוזלטר שלנו

קבלו מתכונים מיוחדים, טיפים וסודות שלא שמעתם באף מקום!

מתכונים דומים:

0
נשמח לשמוע מה אתם חושבים, תרגישו חופשי!x