עוף בצל מקורמל בדבש וערמונים: מנת החג הכי טעימה שתכינו

עוף בצל מקורמל בדבש וערמונים
1 רעבים דירגו את המתכון

רכיבים להכנת עוף בצל מקורמל, דבש וערמונים

  • 10-14 חתיכות עוף
  • 8 בצלים גדולים או 10 בינוניים, חתוכים לפרוסות דקות
  • 1 כוס דבש
  • 1-2 כפות שמן
  • 1-2 כוסות ערמונים קלויים
  • מלח
  • פלפל שחור

איך להכין עוף בצל מקורמל, דבש וערמונים?

  1. בסיר עמוק ונון-סטיק גדול, הוסיפו את הבצלים והדבש.
  2. בשלו על אש בינונית-נמוכה במשך 30-45 דקות עד שהבצלים מקורמלים ומשחימים. בהתחלה הבצלים יפרישו הרבה נוזלים, אך בסוף הם יתאדו. המשיכו לערבב במהלך הבישול עד לקבלת בצלים בגוון זהוב עמוק.
  3. בזמן שהבצלים מתבשלים, תבלו את העוף במלח, פלפל ושמן והניחו בשכבה אחת בתבנית אפייה עם מכסה הרמטי.
  4. כשהבצלים מוכנים, מזגו את תערובת הבצל והדבש המקורמלים מעל העוף, ופזרו באופן שווה על כל החתיכות.
  5. כסו ואפו בחום של 175 מעלות צלזיוס למשך שעה ו-20 דקות.
  6. הוסיפו את הערמונים, והכניסו אותם מתחת לבצלים ומסביב לעוף בעזרת כף. כסו ואפו למשך 20-40 דקות נוספות עד שהעוף מקורמל היטב, זהוב ורך למזלג.

שיפורים ותוספות

  • ניתן להוסיף מעט רוזמרין או טימין טרי לתערובת הבצלים להעשרת הטעם
  • אפשר לפזר מעל מעט אגוזי פקאן קצוצים לפני ההגשה לתוספת מרקם פריך
  • שדרגו עם תוספת של פירות יבשים כמו משמשים או צימוקים לטעם מתוק נוסף
  • הגישו עם אורז או קוסקוס לספיגת הרוטב הטעים

תחליפי חומרים אפשריים

  • במקום דבש ניתן להשתמש בסילאן או מייפל סירופ
  • אפשר להחליף את הערמונים באגוזי מלך או פקאנים קלויים
  • ניתן להשתמש בחזה עוף במקום נתחים שלמים, אך יש להתאים את זמן האפייה
  • אפשר להחליף חלק מהבצלים בבטטות חתוכות לקוביות

טיפים ועצות

  • השתמשו בסיר כבד עם תחתית עבה לקרמול הבצלים למניעת שריפה
  • ערבבו את הבצלים לעתים קרובות במהלך הקרמול לצבע והמתקה אחידים
  • אל תמהרו בשלב הקרמול – זמן ארוך יותר יוביל לטעם עשיר ועמוק יותר
  • כסו את העוף היטב בזמן האפייה למניעת התייבשות
  • בדקו את העוף לאחר כשעה וחצי ואם הוא מוכן הוציאו מוקדם יותר
  • ניתן להכין את תערובת הבצלים מראש ולשמור במקרר עד 3 ימים
  • המנה קופאת היטב – עטפו היטב ושמרו בפריזר עד חודש

שאלות ותשובות לגבי המנה

האם ניתן להכין את המנה ללא ערמונים?

כן, ניתן להכין את המנה גם ללא הערמונים. הטעם יהיה מעט שונה, אך עדיין טעים מאוד בזכות הבצל המקורמל והדבש.

כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?

ניתן לשמור את המנה במקרר עד 3-4 ימים באחסון נאות. חממו היטב לפני ההגשה.

האם אפשר להכין את המנה בסיר בישול איטי?

כן, ניתן להכין בסיר בישול איטי. בשלו על נמוך למשך 6-8 שעות או על גבוה למשך 3-4 שעות.

איך ניתן להפוך את המנה לדיאטטית יותר?

השתמשו בחזה עוף ללא עור, הפחיתו את כמות הדבש והחליפו חלק מהבצלים בירקות נוספים כמו גזר או סלרי.

האם ניתן להשתמש בסוכר חום במקום דבש?

עדיף להשתמש בדבש או סילאן לטעם עשיר יותר, אך ניתן להחליף בסוכר חום אם אין ברירה. יש להתאים את הכמות לפי הטעם.

רגע, תעצמו עיניים. דמיינו את ערב ראש השנה: כל המשפחה יושבת סביב השולחן הארוך, המפה הלבנה נפרשת, והעיניים מצפות לארוחה העיקרית. האוויר מלא בריחות מתוקים של דבש ובצל מקורמל, ומתוך התנור בוקעת לחות מפתה של עוף רך, כמעט נמס, כשערמונים מבושלים מתפזרים ביניהם.המנה הזו לא נולדה אתמול. במטבחי הקהילות היהודיות של אשכנז, בישלו עוף בתנור עם בצל לעיתים קרובות, אבל בחגים – ראש השנה למשל – הם היו מוסיפים רכיבים מתקתקים כדי לסמל שנה מתוקה. הסבתות הפולניות היו מבשלות את העוף בחום נמוך במשך שעות, והבצל היה מתקרמל אט אט עד שהוא מקבל גוון זהוב כהה, כמעט שחום. המנה הזו הפכה לקלאסיקה שנשמרה במשפחות, ורק עם הזמן התווספו לה טוויסטים קטנים כמו הערמונים.בישראל, הרבה פעמים המשפחה מתכנסת סביב ארוחה חגיגית, כשכל מנה היא תזכורת למטבחים שהביאו מהגרים מכל העולם. הערמונים המוספים למנה הם אולי נגיעה של תרבות מערב אירופאית, אבל הדבש שמזכיר לנו שנה מתוקה הוא לגמרי שלנו – החיבור העמוק לאדמת ישראל.הפעם, כשאתם תגישו את העוף הזה לשולחן, תבינו למה המסורת הזו חיה ונושמת. לא רק בגלל הטעמים העשירים והמשפחתיות שסביב, אלא בגלל שזו מנה שמספרת סיפור של דורות – מסורת של ראש השנה שהפכה לחלק בלתי נפרד מהחגיגה.
הכנתם ואהבתם? רוצים לשאול שאלה? שתפו אותנו בתגובות!
הרשמו עכשיו
תודיעו לי על
0 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר הכי הרבה הצביעו
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות

הרשמו לניוזלטר שלנו

קבלו מתכונים מיוחדים, טיפים וסודות שלא שמעתם באף מקום!

מתכונים דומים:

0
נשמח לשמוע מה אתם חושבים, תרגישו חופשי!x