מתכון לארטישוק ירושלמי קל, טעים ובריא

ארטישוק ירושלמי מתכון
1 רעבים דירגו את המתכון

רכיבים להכנת ארטישוק ירושלמי טעים במיוחד:

  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)

איך מכינים ארטישוק ירושלמי?

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. שוטפים היטב את הארטישוק הירושלמי וקוצצים לקוביות בגודל 2-3 ס"מ.
  3. מניחים את קוביות הארטישוק הירושלמי בקערה, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל שחור ומערבבים עד לציפוי אחיד.
  4. מפזרים את קוביות הארטישוק הירושלמי על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים במשך 30-40 דקות, עד שהארטישוק הירושלמי רך וזהוב.
  6. מוציאים מהתנור, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.

רעיונות לשדרוג מנת הארטישוק הירושלמי:

  • תוספת טעמים: משדרגים את המנה עם תבלינים כמו: שום גבישי, פפריקה מתוקה, אורגנו או טימין.
  • מתיקות מעודנת: מוסיפים 2-3 כפות סילאן או דבש לקראת סוף האפייה לקבלת מתיקות עדינה.
  • פריכות משודרגת: מפזרים 2-3 כפות פירורי לחם על הארטישוק הירושלמי לקראת סוף האפייה לקבלת פריכות מוגברת.
  • אקסטרה ירקות: צולים יחד עם הארטישוק הירושלמי ירקות שורש נוספים חתוכים לקוביות כמו גזר, בטטה או תפוח אדמה.
  • טעם אגוזי: קולים חופן אגוזי מלך או פקאן במחבת יבשה ומוסיפים לארטישוק הירושלמי לפני ההגשה.

תחליפים אפשריים למרכיבים:

  • שמן זית: ניתן להחליף בשמן קנולה או שמן חמניות.
  • פטרוזיליה: ניתן להחליף בכוסברה או שמיר.
  • תבלינים: ניתן לגוון עם כל תבלין אהוב אחר.

טיפים ועצות להכנת ארטישוק ירושלמי מושלם:

  • שטיפה יסודית: חשוב לשטוף היטב את הארטישוק הירושלמי ולהשתמש במברשת ירקות להסרת שאריות חול.
  • גודל אחיד: חיתוך הארטישוק הירושלמי לקוביות אחידות בגודלן יבטיח בישול אחיד.
  • לא לפחד משמן: אין צורך לחשוש מכמות השמן, הוא תורם לפריכות ולטעם.
  • בדיקת רכות: ניתן לבדוק את רכות הארטישוק הירושלמי בעזרת מזלג.
  • הגשה מיידית: מומלץ להגיש את הארטישוק הירושלמי מיד עם צאתו מהתנור לקבלת מרקם פריך.

שאלות ותשובות לגבי ארטישוק ירושלמי בתנור:

1. האם חובה לקלף את הארטישוק הירושלמי?

לא, אין חובה לקלף את הארטישוק הירושלמי לפני האפייה. הקליפה אכילה ותורמת לטעם.

2. האם ניתן להקפיא ארטישוק ירושלמי צלוי?

כן, ניתן להקפיא ארטישוק ירושלמי צלוי למשך עד 3 חודשים.

3. איך שומרים ארטישוק ירושלמי?

מומלץ לשמור ארטישוק ירושלמי במקום חשוך וקריר, כמו במגירה התחתונה במקרר.

4. האם ניתן להכין ארטישוק ירושלמי במיקרוגל?

לא מומלץ להכין ארטישוק ירושלמי במיקרוגל, הוא לא יקבל את המרקם הפריך הרצוי.

5. האם ארטישוק ירושלמי בריא?

כן, ארטישוק ירושלמי עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.

6. האם ניתן להכין מנת ארטישוק ירושלמי טבעונית?

בהחלט! המתכון הבסיסי הוא טבעוני, וכך גם רוב הרעיונות לשדרוג המנה.

חייב להודות, בהתחלה לא הייתי בטוח בכלל לגבי הארטישוק הירושלמי הזה. זה נשמע לי כמו איזה ירק מוזר שסבתא שלי הייתה מכינה פעם בשנה בחגים. אבל יום אחד, כשהייתי בשוק מחנה יהודה, ראיתי את הפקעות המוזרות האלה וחשבתי למה לא לנסות?לקחתי כמה הביתה, והתחלתי לגרד ולקלף אותם כמו שראיתי ביוטיוב. פתאום השכנה דפקה בדלת, מסתבר שהיא שמעה את הרעש של הקילוף והייתה בטוחה שאני עושה שיפוצים. כשראתה את הבלגן במטבח, היא פרצה בצחוק והציעה לעזור.תוך כדי קילוף וחיתוך, גיליתי שהשכנה הזאת, שבקושי הכרתי עד אז, היא בעצם שפית לשעבר. היא לימדה אותי טריקים קטנים - כמו לטבול את הפרוסות במים עם לימון כדי שלא ישחירו, ואיך לאזן את הטעם המתקתק עם קצת מלח ים גס.בסוף, יצא לנו מרק ארטישוק ירושלמי מטורף. הטעם היה מפתיע - מתקתק ואדמתי, עם ניחוח עדין של אגוזים. השכנה הוסיפה טוויסט משלה - קצת שמן כמהין שהיא שמרה למאכלים מיוחדים.מאז, בכל פעם שאני רואה ארטישוק ירושלמי, אני נזכר בערב הזה. זה לא רק לימד אותי על ירק חדש, אלא גם הכיר לי שכנה מדהימה. עכשיו אנחנו נפגשים פעם בשבוע לבשל ביחד, ותמיד מנסים משהו חדש. מי היה מאמין שירק מוזר כזה יביא איתו כל כך הרבה?
הכנתם ואהבתם? רוצים לשאול שאלה? שתפו אותנו בתגובות!
הרשמו עכשיו
תודיעו לי על
0 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר הכי הרבה הצביעו
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות

הרשמו לניוזלטר שלנו

קבלו מתכונים מיוחדים, טיפים וסודות שלא שמעתם באף מקום!

מתכונים דומים:

0
נשמח לשמוע מה אתם חושבים, תרגישו חופשי!x