אינג'רה: מתכון ללחם אתיופי מסורתי

מתכון אינג'רה ביתית
1 רעבים דירגו את המתכון

רכיבים להכנת אינג'רה

  • 2 כוסות קמח טף (חום או שנהב)
  • 3 כוסות מים מזוקקים
  • (אופציונלי) 1/4 כפית שמרים יבשים פעילים

איך להכין אינג'רה?

  1. ערבב את הקמח והמים (ושמרים אם משתמשים) בקערה גדולה.
  2. כסה בעדינות בניילון נצמד ואפשר לתערובת לתסוס בטמפרטורת החדר למשך 4-5 ימים.
  3. לאחר התסיסה, שפוך את הנוזל העליון והשכבה האווירובית.
  4. הרתח כוס מים בסיר קטן, הוסף 1/2 כוס מהבלילה המותססת וערבב עד שמסמיך.
  5. ערבב את התערובת המבושלת בחזרה לבלילה המקורית.
  6. הוסף מים עד לקבלת מרקם של בלילת קרפ (בערך 2/3 כוס).
  7. חמם מחבת על אש בינונית, מרח שכבה דקה של הבלילה.
  8. בשל עד שמופיעות בועות ומתפוצצות, כסה במכסה וכבה את האש.
  9. אדה למשך 2 דקות נוספות עד לבישול מלא.
  10. הסר מהמחבת וחזור על התהליך עם שאר הבלילה.

שיפורים ותוספות

  • ניתן להחליף חלק מקמח הטף בקמח שעורה או חיטה לטקסטורה שונה.
  • לטעם עמוק יותר, ניתן להאריך את זמן התסיסה מעבר ל-5 ימים.
  • שימוש בקמח טף שנהב ייצור אינג'רה בהירה יותר.
  • ניתן להשתמש במחבת חשמלית מיוחדת לאינג'רה לתוצאות מסורתיות יותר.
  • הגשה מסורתית: פרוס את האינג'רה על צלחת גדולה וערום עליה תבשילים אתיופיים שונים.

תחליפי חומרים אפשריים

  • קמח חיטה או שעורה במקום חלק מקמח הטף
  • מים רגילים במקום מים מזוקקים (אך עלול להשפיע על התסיסה)
  • שמרים מסחריים במקום שמרים פראיים (לתסיסה מהירה יותר)
  • קמח טף בהיר במקום כהה (לצבע בהיר יותר)
  • תערובת של קמחים שונים במקום 100% טף

טיפים ועצות

  • השתמשו במים מזוקקים לתהליך התסיסה הטוב ביותר
  • אפשרו לבלילה לתסוס לפחות 4-5 ימים לטעם עשיר יותר
  • הקפידו על עובי אחיד בעת מזיגת הבלילה למחבת
  • כסו את המחבת בזמן האפייה ליצירת מרקם ספוגי
  • הימנעו מאפייה ממושכת מדי שתגרום לאינג'רה להיות דביקה
  • נסו שילובים שונים של קמחים למציאת הטעם והמרקם המועדפים עליכם

שאלות ותשובות לגבי המנה

מהו טף?

טף הוא דגן זעיר שמקורו באתיופיה ואריתריאה. הוא עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים ומינרלים, ונחשב לבריא מאוד.

כמה זמן לוקח להכין אינג'רה?

הכנת אינג'רה אותנטית אורכת 4-5 ימים, בעיקר בשל תהליך התסיסה. זמן האפייה עצמו קצר יחסית, כ-5 דקות לכל אינג'רה.

האם אינג'רה נטולת גלוטן?

אינג'רה המוכנה מ-100% קמח טף היא נטולת גלוטן. עם זאת, גרסאות רבות משלבות קמחים אחרים המכילים גלוטן.

איך מגישים אינג'רה?

אינג'רה מסורתית מוגשת כבסיס לתבשילים שונים. היא משמשת גם ככלי אכילה לאיסוף המזון.

כמה זמן אינג'רה נשמרת?

אינג'רה טרייה נשמרת היטב במקרר עד 3 ימים. ניתן גם להקפיא אותה לתקופה ארוכה יותר.

אתמול בלילה, בשעה לא הגיונית, מצאתי את עצמי עומד במטבח עם קערה ענקית של בצק אפור ומבעבע. למה? כי החלטתי שאני חייב להכין אינג'רה. כן, את הלחם האתיופי הזה שנראה כמו ספוג ענק.הכל התחיל לפני שבוע, כשהבן שלי חזר הביתה עם פרויקט מבית הספר על אתיופיה. "אבא," הוא אמר, "אנחנו צריכים להכין אוכל אתיופי לכיתה." ברור שהסכמתי. הרי מה כבר יכול להיות כל כך מסובך?ובכן, מסתבר שאינג'רה היא לא סתם לחם. זה כמו לנסות להכין יוגורט, בירה וקרפ בו-זמנית. קודם כל, היינו צריכים למצוא משהו שנקרא "טף". חשבתי שזה איזה תבלין נדיר, אבל מסתבר שזה פשוט דגן קטנטן. הלכנו לחנות, וכשביקשתי טף, המוכרת הסתכלה עלי כאילו ביקשתי אבקת פיות.אחרי שסוף סוף השגנו טף (תודה, אמזון!), התחיל החלק המצחיק. מסתבר שצריך להתסיס את הבצק במשך כמה ימים. אז הנה אני, מדבר לקערת בצק כל בוקר: "בוקר טוב, מותק, איך ישנת? התססת יפה?"אשתי חשבה שהשתגעתי. "מה, עכשיו אתה מגדל חיידקים במטבח?" היא שאלה. "זה לא חיידקים," עניתי בהתנשאות של שף מתחיל, "זו תרבות." היא גלגלה עיניים.ואז הגיע רגע האמת. ניסיתי לטגן את הבצק על מחבת רגילה. זה נשמע פשוט, נכון? ובכן, התוצאה הראשונה נראתה כמו פנקייק שעבר תאונת דרכים. השנייה דמתה יותר לפיצה שהוכנה על ידי שיכור.אבל אז, הצלחתי. האינג'רה השלישית יצאה מושלמת - ספוגית, מחוררת ומריחה כמו... ובכן, כמו משהו שהותסס במשך ימים. אבל טעים!כשהבאנו את זה לכיתה, הילדים הסתכלו על זה בחשדנות. "זה נראה כמו עננים אפורים," אמר אחד מהם. אבל ברגע שהם טעמו, זה היה הצלחה מטורפת. פתאום כולם רצו לדעת על אתיופיה, על הטף הקסום הזה, ועל איך, לעזאזל, מכינים לחם שנראה כמו ספוג ענק.אז הנה אני עכשיו, בשעה מאוחרת בלילה, מכין עוד מנה. כי מסתבר שברגע שאתה מצליח להכין אינג'רה, אתה לא יכול להפסיק. זה כמו פוקימון - חייבים לתפוס את כולם!אה, ועובדה מעניינת שגיליתי בדרך: באתיופיה, המילה "לאכול" היא בעצם "לאכול אינג'רה". מה דעתכם שנאמץ את זה בעברית? במקום "בוא נאכל", נגיד "בוא נאינג'רה"? לא? טוב, אולי עדיף שאחזור למטבח...
הכנתם ואהבתם? רוצים לשאול שאלה? שתפו אותנו בתגובות!
הרשמו עכשיו
תודיעו לי על
0 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר הכי הרבה הצביעו
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות

הרשמו לניוזלטר שלנו

קבלו מתכונים מיוחדים, טיפים וסודות שלא שמעתם באף מקום!

מתכונים דומים:

0
נשמח לשמוע מה אתם חושבים, תרגישו חופשי!x