מתכון כרובית בתנור – פשוט וטעים לכל שולחן

כרובית מתכון
1 רעבים דירגו את המתכון

רכיבים לכרובית טעימה בתנור:

  • 1 כרובית בינונית
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

איך מכינים כרובית בתנור שתמיד מצליחה?

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. שוטפים את הכרובית ומייבשים היטב.
  3. חותכים את הכרובית לפרחים בגודל בינוני.
  4. בקערה גדולה, מערבבים את פרחי הכרובית עם שמן זית, מלח ופלפל שחור.
  5. משטחים את פרחי הכרובית בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש למשך 20-25 דקות, או עד שהכרובית רכה וזהובה.

רעיונות לשדרוג הכרובית בתנור:

  • תוספת של עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה, שמיר או כוסברה קצוצים דק.
  • פיזור גבינה צהובה מגורדת 5 דקות לפני סוף האפייה.
  • הוספת פלחי לימון טרי לתבנית האפייה.
  • זילוף של טחינה מעל הכרובית לאחר האפייה.
  • תוספת של פירורי לחם לציפוי פריך במיוחד.

תחליפי חומרים להכנת כרובית :

  • שמן זית – ניתן להחליף בשמן קנולה.
  • מלח – ניתן להחליף במלח הימלאיה.
  • פלפל שחור – ניתן להחליף בפלפל לבן.
  • לימון – ניתן להחליף בחומץ תפוחים.
  • גבינה צהובה – ניתן להשתמש בגבינה טבעונית.

טיפים להכנת כרובית מושלמת:

  • חשוב לייבש את הכרובית היטב לאחר השטיפה על מנת להבטיח פריכות.
  • ערבוב טוב של הכרובית עם השמן והתבלינים יבטיח פיזור טעם אחיד.
  • מומלץ לא לדחוס את פרחי הכרובית בתבנית כדי לאפשר אפייה אחידה.
  • כדאי להפוך את פרחי הכרובית פעם אחת במהלך האפייה לקבלת השחמה יפה מכל הצדדים.
  • ניתן לבדוק את מידת הריכוך של הכרובית בעזרת מזלג.

שאלות ותשובות על כרובית בתנור:

האם ניתן להכין את המתכון עם כרובית קפואה?

בהחלט! יש להפשיר את הכרובית הקפואה לפני השימוש.

האם אפשר להכין את הכרובית ללא תנור?

כן, ניתן לטגן את הכרובית במחבת עם מעט שמן על אש בינונית עד להשחמה.

כמה זמן אפשר לשמור כרובית בתנור במקרר?

ניתן לשמור את הכרובית במקרר עד 4 ימים בכלי אטום.

האם אפשר להוסיף ירקות נוספים לתבנית האפייה?

בהחלט! ניתן להוסיף ירקות כמו ברוקולי, פלפלים, גזר ותפוחי אדמה.

האם מתכון זה מתאים לטבעונים?

המתכון הבסיסי מתאים לטבעונים. יש לוודא שהתוספות והתחליפים שאתם מוסיפים מתאימים לתזונה טבעונית.

טוב, אז מה אני אגיד לכם? זה התחיל כמו כל יום רגיל בשבת בצהריים. אני וחברה שלי רצינו להכין משהו קליל לארוחת צהריים, אז החלטנו על כרובית בתנור. פשוט וטעים, נכון?אז הנה אנחנו בסופר, מחפשים כרובית טרייה. פתאום, אני שומע מישהו קורא לי מהמעבר הסמוך. מסתבר שזה דווקא המורה שלי לביולוגיה מהתיכון, שלא ראיתי כבר שנים. איזה מביך! אבל רגע, מה הוא עושה פה בכלל? הוא לא גר בעיר הזאת.מתברר שהוא עבר לפה לפני כמה חודשים, והוא ממש התלהב לראות אותי. התחלנו לדבר, ופתאום הוא מתחיל להסביר לי על הערך התזונתי של כרובית. יו, זה ממש החזיר אותי לשיעורי ביולוגיה. אבל הפעם זה היה ממש מעניין!הוא סיפר לי שכרובית מלאה בויטמין C ונוגדי חמצון, ושהיא ממש בריאה. הוא אפילו נתן לי טיפ איך לבחור את הכרובית הכי טרייה - לחפש את זו עם העלים הירוקים והרעננים.בסוף, הוא אפילו הציע לנו מתכון מיוחד שהוא למד מסבתא שלו - כרובית מטוגנת בבלילה עם כורכום ופפריקה. נשמע מעולה, לא?חזרנו הביתה עם הכרובית הכי טרייה בסופר, והחלטנו לנסות את המתכון של המורה. תכלס, זה יצא טעים בטירוף! הכרובית הייתה פריכה מבחוץ ורכה מבפנים, והתיבול היה מושלם.מי היה מאמין שמפגש אקראי עם המורה לביולוגיה יהפוך את ארוחת הצהריים שלנו למשהו כל כך מיוחד? מאז אנחנו מכינים את הכרובית הזאת כל שבת, ותמיד נזכרים במפגש המצחיק הזה בסופר. ככה זה, לפעמים הדברים הכי טעימים מגיעים ממקומות הכי לא צפויים.
הכנתם ואהבתם? רוצים לשאול שאלה? שתפו אותנו בתגובות!
הרשמו עכשיו
תודיעו לי על
0 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר הכי הרבה הצביעו
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות

הרשמו לניוזלטר שלנו

קבלו מתכונים מיוחדים, טיפים וסודות שלא שמעתם באף מקום!

מתכונים דומים:

0
נשמח לשמוע מה אתם חושבים, תרגישו חופשי!x