שניצל עוף מושלם – מתכון קל וטעים

מתכון שניצל
3 רעבים דירגו את המתכון

רכיבים להכנת שניצל מושלם:

  • 4 חזות עוף דקות
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס פירורי לחם
  • שמן לטיגון

איך מכינים שניצל זהב?

  1. מכינים את העוף: שוטפים את חזות העוף ומייבשים היטב בעזרת נייר סופג.
  2. מתבלים בקלות: בקערה קטנה, מערבבים יחד את המלח והפלפל.
  3. טובלים בקמח: טובלים כל חזה עוף בקמח מכל הצדדים, ומוודאים שהקמח עוטף אותו היטב. מנערים שאריות קמח.
  4. טובלים בביצה: טובלים כל חזה עוף, לאחר שנטבל בקמח, בקערה עם ביצים טרופות.
  5. מצפים בפירורי לחם: מעבירים את חזות העוף, לאחר שטבלו בביצה, לצלחת עם פירורי הלחם. לוחצים קלות על פירורי הלחם מכל צדדי השניצל, על מנת שיצמדו היטב.
  6. מטגנים את השניצלים: מחממים שמן במחבת רחבה על אש בינונית. כשהשמן חם, מטגנים את השניצלים במשך 3-4 דקות מכל צד, עד שהם זהובים ופריכים.
  7. מוציאים ומגישים: מוציאים את השניצלים מהמחבת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת שאריות השמן. מגישים חם.

שיפורים ונגיעות של טעם לשניצל:

  • שניצל פיקנטי: מוסיפים לפירורי הלחם כפית פפריקה חריפה וכפית אבקת שום.
  • שניצל איטלקי: מערבבים פירורי לחם רגילים עם 1/2 כוס פרמז'ן מגוררת.
  • שניצל קריספי במיוחד: מוסיפים לפירורי הלחם 1/2 כוס קורנפלקס טחון דק.
  • שניצל בתוספת עשבי תיבול: מוסיפים לפירורי הלחם 2 כפות פטרוזיליה קצוצה וכף שמיר קצוץ.
  • שניצל בציפוי פריך במיוחד: לפני טבילה בפירורי לחם, טובלים את השניצל בביצה, לאחר מכן שוב בקמח ורק אז בפירורי לחם.

תחליפי חומרים אפשריים:

  • לרגישים לגלוטן: ניתן להשתמש בקמח תמי, פירורי לחם ללא גלוטן או קמח מצה טחון.
  • לטבעונים: ניתן להשתמש טופו חתוך לפרוסות דקות, סייטן או פטריות פורטובלו גדולות.
  • למי שאוהב טעמים עדינים: ניתן להחליף את פירורי הלחם בקמח תירס או קמח אורז.

טיפים ועצות להכנת שניצל מושלם:

  • מומלץ להשרות את חזות העוף במרינדה למשך לפחות שעה במקרר לפני הבישול, לקבלת שניצל עסיסי במיוחד.
  • חשוב לייבש היטב את חזות העוף לאחר שטיפתם, על מנת שפירורי הלחם יידבקו אליהם.
  • מומלץ לטגן את השניצלים בשמן עמוק, כדי שיתבשלו בצורה אחידה.
  • אין לטגן יותר מדי שניצלים יחד, כדי לא לקרר את השמן ולמנוע משניצלים להידבק.
  • מומלץ להגיש את השניצל מיד לאחר הטיגון, כשהוא פריך וחם.
  • ניתן לשמור את השניצלים המטוגנים בכלי אטום במקרר עד יומיים. לחימום, ניתן לחמם בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-10 דקות.
  • ניתן להקפיא את השניצלים לאחר הציפוי בפירורי לחם. להפשרה, יש להעביר למקרר ללילה שלם.

שאלות ותשובות לגבי שניצל:

1. האם ניתן להכין שניצל בתנור?

בהחלט! מניחים את השניצלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20-25 דקות, עד להזהבה.

2. איך יודעים שהשניצל מוכן?

השניצל מוכן כשהוא זהוב ופריך מבחוץ, ולבן ורך מבפנים.

3. איך שומרים על השניצל פריך?

מומלץ לא לערום את השניצלים המטוגנים אחד על השני, כדי שלא יתרככו.

4. אילו רטבים מתאימים לשניצל?

קטשופ, מיונז, חרדל, טחינה, צ'ימיצ'ורי ועוד – השמיים הם הגבול!

5. האם אפשר להקפיא שניצל מטוגן?

לא מומלץ להקפיא שניצל שכבר טוגן.

6. מה עושים עם שאריות של שניצל?

ניתן לחתוך את השאריות לקוביות ולהוסיף לסלט, או להכין מהן כריך טעים.

הייתי בן 8 כשסבתא שלי לימדה אותי להכין שניצל. זה היה יום שישי אחד, כשההורים שלי נסעו לחתונה של חבר מהעבודה. סבתא הגיעה לשמור עלינו, ואני זוכר שהייתי נורא מאוכזב. חשבתי שזה יהיה ערב משעמם של טלוויזיה וארוחת ערב קפואה.אבל סבתא הפתיעה אותי. היא הגיעה עם סל מלא בחומרים והכריזה: היום אתה לומד להכין שניצל!התחלנו לעבוד. היא הראתה לי איך לטפוח על החזה עוף בעדינות עם פטיש בשר, איך לטבול אותו בביצה ופירורי לחם. הכל היה כיף, עד שהגענו לשלב הטיגון.ברגע שהשניצל נגע בשמן הרותח, התחיל להישמע קול צרצור חזק. נבהלתי ומשכתי את היד אחורה. השניצל נפל על הרצפה, והשמן התיז לכל עבר. סבתא צעקה בקול מבוהל וקפצה אחורה, ואני התחלתי לבכות. הייתי בטוח שהרסתי הכל.אבל סבתא לא ויתרה. היא חיבקה אותי, ניגבה את הדמעות, ואמרה: יאללה, בוא ננסה שוב. הפעם היא החזיקה את היד שלי כשהנחנו את השניצל בעדינות בתוך המחבת.בסוף, כשהשניצל יצא מושלם - פריך מבחוץ ועסיסי מבפנים - הרגשתי כמו אלוף העולם. סבתא חתכה אותו לשניים, ואכלנו ביחד מול הטלוויזיה. זה היה הטעם הכי טוב שהרגשתי בחיים.מאז, בכל פעם שאני מכין שניצל, אני נזכר בערב ההוא. בריח של השמן המטגן, בקול הצרצור של הבשר במחבת, ובתחושת הגאווה כשהצלחתי להכין משהו לבד בפעם הראשונה. וכמובן, בסבתא שלי, שלימדה אותי שגם כשנכשלים, תמיד אפשר לנסות שוב.
הכנתם ואהבתם? רוצים לשאול שאלה? שתפו אותנו בתגובות!
הרשמו עכשיו
תודיעו לי על
0 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר הכי הרבה הצביעו
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות

הרשמו לניוזלטר שלנו

קבלו מתכונים מיוחדים, טיפים וסודות שלא שמעתם באף מקום!

מתכונים דומים:

0
נשמח לשמוע מה אתם חושבים, תרגישו חופשי!x